Cassandra skars blodig av fasttejpad rakblad

1 av 2
NYHETER

Cassandra Nilsson, 19, skulle öppna dörren på en lånad bil.

Då skar hon sig blodig på ett rakblad – fastsatt med silvertejp.

– Jag har ingen aning om vem som kan göra något sånt här, jag har inga fiender, säger Cassandra till Aftonbladet.

Det var på torsdagsmorgonen, när Cassandra Nilsson från Mariestad skulle låna sin pojkväns pappas bil, som händelsen utspelade sig, som Mariestads-Tidningen var först att rapportera om.

Cassandra pratade med sin pojkvän i sin telefon när hon kände hur det sved till i handen när hon skulle öppna bildörren. Först förstod hon inte vad som hade hänt.

– Sedan blödde det rejält och jag såg en bit silvertejp. Först trodde jag att de försökt laga handtaget på något vis, men sedan såg jag att det var ett rakblad som var fastsatt på insidan av handtaget med tejpen.

Som tur var har bildörren en slags knapp på handtaget som gör att man inte behöver ta i så mycket för att öppna den.

– Jag behövde inte lägga så mycket styrka på själva handtaget, annars hade det kunnat gå djupare. Nu behövde jag inte sy utan har bara plåstrat om såret, säger Cassandra.

Ska leta fingeravtryck

Vem som kan ha satt dit rakbladet har Cassandra ingen aning om.

– Nej, jag har inga fiender och det var ju heller inte min bil. Jag har inte hört om några andra här som råkat ut för något liknande heller.

Efter incidenten körde Cassandra till polisstationen i Mariestad där hon gjorde en anmälan.

– I morgon (läs: fredag, red.anm.) ska jag tillbaka och lämna in tejpbiten med rakbladet på. De ska kolla efter fingeravtryck.

”Jäkla fult”

Polisen ser allvarligt på det inträffade.

– Det är ett jäkla fult tilltag där man utsätter folk för fara. Är oturen framme kan man ju skära av senor i handen, säger Folke Johansson vid Mariestadspolisen.

Händelsen rubriceras som framkallande av fara för annan och vållande till kroppsskada. På torsdagen fanns ännu ingen misstänkt gärningsman.

ARTIKELN HANDLAR OM

Mariestad

Brott