Polis släpper film från brutalt mord

NYHETER

I september 2016 mördades en 19-årig man på Censorsgatan i Malmö.

Nu släpper polisen i Malmö en film från skjutningen, och hoppas att allmänheten kan vara till hjälp.

– Med detta filmmaterial hoppas polisen komma framåt i utredningen, säger Nils Norling vid Malmöpolisen.

Filmen är inspelad på kvällen den 26 september i samband med att en bil blev beskjuten med flera skott på Censorsgatan i Malmö. Fyra män befann sig i fordonet när de blev beskjutna med automateld av flera gärningsmän på mopeder, rapporterar Malmö 24.

Vid händelsen sköts en 19-årig man till döds och tre män som satt i samma bil skadades allvarligt.

I filmklippet som polisen har släppt ses hur ett antal personer försöker hjälpa de skadade personerna. Detta samtidigt som flera andra personer befinner sig i bakgrunden. Polisen hoppas nu att allmänheten ska kunna bidra med information som slutligen kan hjälpa dem att hitta gärningsmännen.

Gärningsmännen kan synas på filmen

– Skälet till att vi går ut med klippet är att vi har fått in information om att någon ska ha filmat hela eller delar av händelseförloppet, där gärningsmännen kan synas i bild. Vi önskar komma åt det innehållet, säger Niklas Kirchhoff, utredare vid Malmöpolisen.

Det var många som befann sig runt platsen när skjutningarna inträffade, och polisen hoppas att någon ska kunna leda dem till filmen. Vidare berättar Niklas Kirchhoff att det räcker att posta eller lämna in ett anonymt brev med filmmaterialet.

– Vi är inte ett dugg intresserade av personerna som har filmat detta, utan vill enbart få tillgång till innehållet, säger han.

Detta hände i september 2016, varför släpper ni inte filmen förrän nu?

– Den här typen av mordutredning i gängmiljö tar tid, det handlar om kartläggning av personer, platser och förhör. Vi kan inte skynda fram – det måste få ta sin tid, säger han.

Hoppas komma framåt i utredningen

Det hör inte heller till vanligheterna att polisen släpper den här typen av filmmaterial. Oftast handlar det om ett fordon eller liknande som polisen behöver få identifierat.

– Med detta filmmaterial hoppas polisen komma framåt i utredningen. Trots att personerna som utförde skjutningarna kan ha varit maskerade skulle ytterligare information vara till enorm hjälp, säger Nils Norling, presstalesperson vid Malmöpolisen.

Enligt honom är det släppta materialet också ett sätt att illustrera faran och likgiltigheten i situationen. När skjutningarna skedde fanns det många barn i närheten och boende i området satt ute på gården och grillade.

Dagens tre rubriker 00:29
ARTIKELN HANDLAR OM