Snacksstölden blev en dyr historia

NYHETER

Stal ostbågar på väg hem från krogen

De två männen blev på väg hem från krogen sugna på snacks och bröt sig in i en butik. Där inne stal de ostbågar och mikropopcorn för 80 kronor. Den slutgiltiga kostnaden blev något mer när männen nu döms till att betala över 8000 kronor i skadestånd.

Det var den 5 mars i år som en 19-åring och en 22-årig man var på väg hem efter en utekväll i Veberöd i Skåne. De blev sugna på snacks och beslöt sig för att bryta sig in i en Coop-butik. Med hjälp av en gatsten slog de sönder en ruta och en av männen tog sig sedan in i butiken medan den andra höll vakt utanför.

Stal ostbågar och popcorn

Väl inne i butiken stal mannen ostbågar och mikropopcorn för sammanlagt 80 kronor. De båda männen hann dock knappt börja äta av snacksen innan polisen var dem på spåren. En hundpatrull kom till platsen och följde spåren till en busshållsplats där de båda männen kunde gripas och de stulna ostbågarna tas i beslag.

Snacksen dyrare än väntat

I polisförhör erkände de båda männen att inbrottet och stölden och de har nu dömts vid Lunds tingsrätt. Den 19-åriga mannen dömdes till villkorlig dom och ska även betala böter på 2 500 kronor. Den 22-åriga mannen dömdes till skyddstillsyn. Tillsammans ska de även betala ett skadestånd på 8 725 kronor.

ARTIKELN HANDLAR OM

Lund

Brott