Nyheter

Gunilla fick kontot länsat efter inbrott

Av: 

Clara Jansson

NYHETER

"Det är en katastrof"

Gunilla Knutsson råkade ut för ett inbrott i sin affär och blev av med varor från butiken. Men inte nog med det: tjuvarna fick även med sig hennes betaldosa och kunde länsa hennes privata konto.

I måndags fick Gunilla Knutsson i Borås ett samtal från en kollega som berättade att hennes butik haft oönskat besök under natten. När Gunilla kom dit möttes hon av ett kaos i lokalen och tjuvarna hade fått med sig datorer, varor och pengar.

– Det enda de hade lämnat kvar var sex kronor i växelkassan, berättar Gunilla för Aftonbladets Brottscentralen. 

Blev av med 27 000 kronor

Som om detta inte vore nog hade tjuvarna även fått med sig en postgirodosa som används vid betalningar. Genom denna hade de lyckats föra över minst 27 000 kronor från Gunillas privata konto via betaltjänsten Swish. 

– Jag har inte ens Swish så på något sätt har de ju installerat det och sedan fört över alla mina pengar till ett annat konto, säger Gunilla. 

"Det är en katastrof"

Under de fjorton år som Gunilla har haft butiken, där hon säljer hudvårds- och städartiklar, har hon aldrig tidigare blivit utsatt för inbrott. Nu är hon tvungen att köpa nya produkter och installera larm, vilket kommer bli mycket kostsamt för henne. 

– Det är en katastrof, jag har förlorat på det här på alla sätt och vis, säger Gunilla.

Vill varna andra

Inbrottet har inte bara medfört konsekvenser för verksamheten utan har också satt sina spår på hennes privata ekonomi.

– När jag skulle åka till banken för att spärra alla mina kort kunde jag inte ens betala för parkeringen, berättar hon. Gunilla vill nu varna andra butiksägare för inbrott och berättar sin historia i kvällens Brottscentralen.

ANNONS EXTERN LÄNK

Byt till ett smart elavtal helt utan bindningstid. Just nu! 6 månader utan fast avgift, klicka här.

Greenely.se

Publisert: