Nyheter

Kvinna död i olycka

Av: 

Sofia Roström Andersson

NYHETER

En 61-årig kvinna blev påkörd i centrala Söderhamn på förmiddagen.

Hon skadades så allvarligt att hon dog.

Tre unga män har förts till sjukhus.

En bil körde av okänd anledning av vägen i en kurva, knäckte en björk och fortsatte rakt ut på en cykelbana. Där kördes en kvinnlig cyklist på.

Bilen fortsatte sedan mot en sten i vägkanten.

Tre skadade

Olyckan inträffade vid 09.40-tiden och räddningstjänst, polis och ambulans larmades till platsen.

Vittnen ska snabbt ha varit framme för att försöka hjälpa den 61-åriga kvinnan, men förgäves. Kvinnan ådrog sig så allvarliga skador att hennes liv inte gick att rädda.

– Jag hörde en fruktansvärd smäll och sprang ut, ringde 112 och påbörjade hjärt- och lungräddning på kvinnan, säger mannen som var först på plats till Hela Hälsingland.

Tre unga män, alla i övre tonåren, som färdades i bilen skadades också och har förts till sjukhus.

Misstanke om brott

– Vi vet inte mer om skadorna än att ambulanspersonal bedömde att de skulle föras till sjukhus. Men det var naturligtvis chockat på plats, säger polisens presstalesperson Mikael Hedström till Aftonbladet.

Landstinget uppger att åtminstone två av de unga männen skadades lindrigt. Tillståndet för den tredje är ännu inte känt.

En förundersökning gällande vållande till annans död och vårdslöshet i trafik har inletts. ”Förundersökningen kan lyftas till grovt brott om det framkommer sådana uppgifter vid inledande förhör”, skriver polisen på sin hemsida.

Polis kommer att utreda olyckan och med hjälp av vittnen och förhör med inblandade försöka ta reda på varför personbilen gick av vägen.

Kvinnans anhöriga har, enligt polisen, underrättats.

ANNONS EXTERN LÄNK

Jämför el och sänk din elkostnad på några få minuter via Compricer nu!

Compricer

Publisert: