Man gripen misstänkt för mordförsök i Västerås

avJamshid Jamshidi, Josefin Silverberg

NYHETER

En man misstänks för mordförsök på en annan man i Västerås i gårkväll.

Mannen kunde gripas i samband med att han sökte vård på sjukhuset i Enköping.

– Vi har en plats där vi tror det har inträffat som har spärrats av i väntan på teknisk undersökning. I nuläget rubriceras det som mordförsök, säger Christina Hallin, polisens presstalesperson.

Enligt Aftonbladets uppgifter är det en man i 20-årsåldern som anhållits misstänkt för att ha knivhuggit en man i 30-årsåldern i Västerås i går kväll.

– Vi fick in larmet strax efter klockan 23 i går om en person som kommit in till sjuhus i Västerås med skador och relativt omgående fick vi information om att det är två personer som har bråkat med varandra, säger Christina Hallin, polisens presstalesperson.

Sökte själv vård

Även mannen som misstänks ha attackerat den man som sökte vård i Västerås har skadats och har frihetsberövats av polisen i samband med att han sökte vård vid sjukhuset i Enköping.

– Inledningsvis misstänktes båda för grov misshandel. Personen i Västerås släpptes senare fri medan personen i Enköping som senare fördes till Uppsala, är misstänkt för mordförsök. Jag har inga uppgifter om att han anhållits ännu, säger Christina Hallin.

Område avspärrat

Polisen misstänker att mannen har blivit attackerad i Hammarby i Västerås.

– Vi har spärrat av ett område där för teknisk undersökning och kommer genomföra förhör under dagen.

Deras exakta skadeläge är oklart.

– Som jag förstod de är båda talbara, säger Hallin.

Därför ökar antalet brott i Sverige 00:43
ARTIKELN HANDLAR OM

Brott

Västerås

Enköping