Bilkrasch avslöjade förrymd pedofil – efter 22 år

NYHETER

En australiensisk pedofil, som rymde från fängelset för 22 år sedan, har hittats i Brasilien.

Mannen skadades svårt i en bilolycka på en strandpromenad i Rio de Janeiro, och ligger just nu i koma på sjukhus.

Hans identitet var ett mysterium för den brasilianska polisen – men fingeravtrycken avslöjade honom.

En australisk man, som flydde landet för 22 år sedan, ligger i koma sedan han blivit påkörd av en bil.

Olyckan skedde på strandpromenaden vid Copacabana, i Rio de Janeiro. Bilföraren drabbades av ett krampanfall och tappade kontrollen över bilen. Sammanlagt skadades 17 personer, det skriver The Australian.

Mannen kunde senare identifieras som 63-årige Christopher John Gott – en dömd och efterlyst pedofil i Australien.

I Brasilien har mannen levt under namnet Daniel Marcos Philips, och enligt det falska passet är han en 68-årig australier.

1 av 4
Det falska passet. Christoffer Gott pedofil från Australien som i Brasilien levt under namnet Daniel Marchos Philips.

Hans identitet ett mysterium

Hans sanna identitet avslöjades några dagar efter olyckan, när brasilianska myndigheter förstod att något var fel: Inget pass hade någonsin utfärdats till en person vid namn Daniel Marcos Philips. Inte heller hade någon vid det namnet åkt in i eller ut från Brasilien.

Interpol involverades, och polisen i Australien gjorde sökningar på namnet utan resultat: Det rörde sig om en falsk identitet.

Myndigheterna tog då en kopia på hans fingeravtryck och översände det till hemlandet, som kunde bekräfta att mannen var Christopher John Gott – en förrymd pedofil, det skriver News.

Dömdes 1994 – rymde två år senare

Innan mannen flydde från Australien arbetade han som lärare i Melbourne och senare Darwin. 1994 greps han och åtalades för 17 fall av sexuella övergrepp på barn. Därefter dömdes han till sex års fängelse – men försvann 1996 i samband med sin permission.

Christopher John Gott har under sina 20 år i Brasilien arbetat på en internationell skola i Rio de Janeiro. Polisen ska nu utreda om han har utsatt fler barn för sexuella övergrepp.

Australiensk polis önskar få honom utelämnad – trots hans komatillstånd. Möjligheterna för detta är dock mycket små.

Enligt läkare på sjukhuset där Christopher John Gott ligger inlagd, kommer han förmodligen inte överleva skadorna eller vakna upp ur koman igen.

Det här är barnpornografibrott 00:29
ARTIKELN HANDLAR OM