Singeln Benjamin har adopterat fyra barn – med ett femte på väg

Foto: Montage / Bilder från Twitter
NYHETER

Att drömma om barn, men känna sig begränsad av sina livsomständigheter är inte helt ovanligt. Någon som dock inte lät sig hindras från att uppfylla föräldradrömmarna är singeln Benjamin Carpenter från England.

– Jag har fått meddelanden från människor över hela världen som drömmer om att bli föräldrar, men som kanske är singlar eller hbtq. Flera personer har kontaktat mig och sagt att jag inspirerat dem att våga ta steget, säger han till The Independent.

Att han är singel har inte hindrat honom från att adoptera barn med särskilda behov – och då pratar vi inte om ett utan om fyra.

Det handlar alltså om 33-åriga Benjamin Carpenter, skriver The Independent. Nu berättar den homosexuelle mannen dessutom att han är på väg att adoptera ett femte barn.

– För mig handlar föräldraskap om mer än att bara dela gener. Jag är där när mina barn är sjuka, går på deras skoluppsättningar och är där för dem när de är besvikna eller ledsna. Jag finns alltid här för att plocka upp bitarna. För mig är det det som gör en till förälder, säger han till den brittiska tidningen.

Benjamin adopterade sitt första barn redan när han var 21 år. Han tyckte redan då att det var rätt att ta sig an ett funktionshindrat barn – något som han sedan fortsatt med i de kommande adoptionerna.

– Jag kände att jag hade levt mitt liv och gjort de saker jag hade velat. Jag har alltid vetat att jag vill bli förälder och för mig var biologiska barn aldrig ett alternativ. Jag har alltid velat adoptera barn, säger han till The Independent.

År 2016 fick den ensamstående pappan utmärkelsen ”Årets adoptivförälder”. Han är också med i en adoptionspanel där han parar ihop barn med adoptivföräldrar.

Dessutom har han tillbringat mycket tid med att föreläsa om sitt föräldraskap och hur han får ihop livspusslet – något som han menar beror på hårt arbete och stöd från nära och kära.

Ensamstående får adoptera

I Sverige får ensamstående och gifta par adoptera, men inte sambos. I England ser däremot reglerna annorlunda ut, där får även ogifta par adoptera.

I Sverige måste man vara 25 år för att adoptera, även här skiljer sig regleringen i England där man behöver vara 21 år gammal.

Jämställt föräldraskap - en vinst för alla 00:34
ARTIKELN HANDLAR OM

Adoption

Hbtq