Fick brev från Trump – skickade tillbaka med rättningar

avMalin Wigen

NYHETER

När den pensionerade engelskläraren Yvonne Mason fick ett brev undertecknat Donald Trump häpnade hon.

– Jag har aldrig någonsin fått ett brev med så här många dumma misstag, säger hon till Greenville News.

Yvonne Mason är en 61-årig pensionerad engelsklärare från Atlanta i USA. Nyligen fick hon ett brev som var signerat USA:s president Donald Trump och det fick henne att ta fram markeringspennan. Brevet var ett svar på ett brev hon skickat gällande skolskjutningen i Florida i februari i år, skriver GreenVille News.

– Jag har aldrig någonsin fått ett brev med så här många dumma misstag säger, hon till Greenville News. 

Brevet var fyllt med språkfel och den före detta högstadieläraren gjorde det hon gjort så många gånger förr – hon rättade och skickade tillbaka det.

Yvonne Mason framhåller dock att brevet kan vara skrivet av en anställd, och inte självaste Trump, trots att det var hans underskrift. 

Hon la ut bilden på sin Facebooksida där folk hyllar hennes tillrättavisande. 

– När man får ett brev från den högsta regeringsnivån så förväntar man sig att det åtminstone ska vara mekaniskt rätt, säger hon. 

1 av 2 | Foto: Facebook/Yvonne Mason
Hon fick ett brev signerat presidenten – fylld med en massa språkfel.

”Tolererar inte dåligt språk”

Hade hon betygsatt brevet hade hon gett ett C eller C+ eller D – beroende på vilken årskurs det gällde.

– Jag har undervisat i 17 år. Då lärde jag mina elever i engelska att det sättet du skriver på säger mycket om vem du är, vad du bryr dig och om du bryr dig om att göra rätt eller inte. 

Förutom flera grammatiska fel som fel användning av stor och liten bokstav svarade inte Trump på det hon skrivit i sitt brev.

– Det var ett dåligt skrivet brev. Jag tolererar inte ett dåligt språk. Om någon kan göra bättre, borde de göra det bättre, säger Mason.

Hon uppmanar presidenten och hans anställda att besöka plainlanguage.gov, en webbplats där man uppmanar myndigheter till att skriva klarspråk.

– En del av tanken på ett tydligt och begripligt språk är att följa samma grammatiska riktlinjer så att alla ska vara på samma sida. Annars är det lätt att man blir missförstådd, säger hon.

ARTIKELN HANDLAR OM