Godnatt, mamma

avAnette Holmqvist, Eva Buskas

NYHETER

Här får segerviss Sahlin stöd av sin dotter in i det sista

stolt över sin mamma Ann-Sofie Sahlin Cox stöttade sin mamma Mona Sahlin dagen före valet. Ann-Sofie bor i USA och mor och dotter tog alla

GÖTEBORG. Klockan är 22.28 när Mona Sahlin tas emot med en kram av sin dotter Ann-Sofie på hotellet.

– Snarkar du? Det var så länge sedan vi delade rum, säger S-ledaren.

I morgon kan hon vakna upp som landets första kvinnliga statsminister.

på klassisk mark Efter Mona Sahlins tal på Götaplatsen i Göteborg gick hon och dottern Ann-Sofie tätt tillsammans under ett flammande rött paraply.

Under hela den hektiska lördagen följs Mona Sahlin (S) av sin dotter Ann-Sofie Sahlin Cox, 32, som tillfälligt är hemma från USA där hon bor och arbetar.

Hon är i Sverige för att vara med på sin syster Jennys bröllop om några veckor

– men så klart också för att följa slutskedet av valrörelsen på plats.

– Jag är här för att stötta mamma och är otroligt stolt över att vara hennes dotter. Det är mäktigt att få gå och rösta på sin egen mamma som statsminister. Det är något jag aldrig kommer att glömma, säger hon.

Har inte setts på ett år

Ann-Sofie Sahlin Cox landade i Sverige för några dagar sedan och bor hemma i det gamla flickrummet i familjen Sahlins radhus i Nacka. Men hon har inte hunnit se särskilt mycket av sin mamma, som har haft fullt upp.

Mor och dotter tar därför alla chanser att få tid tillsammans, trots det späckade schemat under valrörelsens sista dag.

– Jag har ju inte sett henne på ett år, säger Mona Sahlin och lägger armen om sin Ann-Sofie.

De myser ihop på X2000 från Stockholm, kurar under ett flammande rött paraply efter talet på Götaplatsen och äter middag och delar rum på Park Hotel.

Trygg – och spänd

Klockan är 22.28 när Mona Sahlin, efter ett tal i TV 4, kommer tillbaka till hotellet. Där, på åttonde våningen, väntar dottern som har följt tv-sändningen.

– Snarkar du? frågar Mona Sahlin och ler.

– Det är ju väldigt länge sedan jag har fått dela rum med dig.

Valrörelsen är slut. S-ledaren har inte gett upp hoppet.

– Jag känner mig trygg. Spänd. Nu lämnar vi över allt till väljarna. Vi gör några saker till i morgon, men det handlar mest om att uppmana till att gå och rösta.

”Priset är för högt”

Kan du sova i natt?

– Ja, jag sover gott om nätterna. Kanske inte alltid så många timmar som jag skulle önska, men jag sover gott och det kommer jag att göra i natt också. Jag är lite spänd men jag kommer att sova.

Vad kommer att få dig att vinna?

– Det som får mig att vinna är att priset för skattesänkningarna är alldeles, alldeles för högt. Och det som kommer att få oss att kunna bilda en rödgrön regering är insikten om att Sverige bara blir starkare om klyftorna blir mindre och om vi investerar i det som bygger Sverige starkt för framtiden.

– Det kommer att göra att vi får en rödgrön regering i morgon.

ARTIKELN HANDLAR OM

Valet 2010