Svensk försökte muta thailändsk polis

Foto: Svensken greps i thailändska turistorten Pattaya.
NYHETER

Den svenske 41-åringen greps med narkotika i Pattaya i Thailand.

Då försökte han muta polisen.

Svensken och hans thailändska flickvän sitter nu häktade i väntan på åtal.

Polisen misstänker att svensken har varit en del av ett nätverk som säljer droger i Pattaya, skriver tidningen Pattayadailynews på nätet. Han tros vara en del av ett internationellt nätverk som länge sysslat med att föra in droger i landet.

Nu har polisen avslöjat hans drogverksamhet.

Mannen greps vid ett tillslag i det ökända Walking Street district i Pattaya med flera olika preparat och tunga droger på sig. Det är främst där polisen misstänker att drogförsäljningen ägt rum.

Flickvän skyldig

Därefter åkte polisen till hans hotellrum. Där hittade de hans 22-åriga thailändska flickvän i full färd med att ta droger. Ett urinprov bekräftade att hon gjort sig skyldig till narkotikabrott.

På hotellrummet kunde polisen beslagta flera olika droger, bland annat kokain, och olika drogverktyg. Där fanns också en pistol, kontanter och sexleksaker.

När 41-åringen greps tog han till ett sista drag för att komma undan de allvarliga anklagelserna - att muta poliserna.

Enligt tidningen erbjöd han dem en miljon baht, motsvarande en kvarts miljon kronor, för att de inte skulle se så allvarligt på hans misstag.

Åtalas för muta

Både han och flickvännen sitter nu båda häktade i väntan på åtal. De kan också vänta sig att åtalas för olaga vapeninnehav.

Mutan visade sig ställa till det mer för mannen och han kan nu vänta sig ett åtal även för den olagliga gärningen att försöka muta en polis.

Polisen misstänker att fler personer är inblandade i härvan och kommer att fortsätta spaningarna i området.