Nyheter

(M) leder över (S) i jobbfrågan

Av: 

Johanna Melén

NYHETER

Fler tror att Moderaterna är bäst på att skapa jobb

Moderaterna är bättre än Socialdemokraterna på att skapa jobb och bekämpa arbetslöshet.

Det tycker en majoritet av de tillfrågade i en ny Sifo-mätning.

– Det parti som i valspurten har ett förtroendeövertag i jobbpolitiken ligger i vinnarhålet, säger Patrik Westander på pr-byrån Westander som beställt undersökningen.

Jobben är den viktigaste frågan i höstens val. Det tycker både partierna och väljarna. Att ha högt förtroende i frågan är därför viktigt och just nu är Moderaterna det parti som lyckas bäst.

Enligt en Sifomätning beställd av pr-byrån Westander, publicerad i Dagens Industri i dag, leder Moderaterna med fem procentenheter över huvudmotståndarna Socialdemokraterna.

Behåller ledningen

1 000 personer har svarat på frågan: ”Vilket parti känner du störst förtroende för när det gäller jobben och arbetslösheten?” 32 Procent svarar Moderaterna medan 27 procent svarar Socialdemokraterna. Övriga riksdagspartier får två procent var i undersökningen.

Moderaterna behåller därmed ledningen i den valvinnande frågan. I mars genomförde Sifo en liknande mätning på uppdrag av SR Ekot. Där ansåg 29 procent att Moderaterna var bäst i jobbfrågan medan 20 procent höll på Socialdemokraterna.

Opinionen har svängt

Så sent som i höstas såg siffrorna annorlunda ut. Då kände fler förtroende för S än för M när det handlar om jobb och arbetslöshet. Samtidigt ger olika mätningar olika resultat. Enligt en mätning från Novus opinion som gjordes i mars i år kände fler förtroende för de rödgröna än för alliansen i fråga om arbetslösheten.

– Både Moderaterna och Socialdemokraterna är inställda på att göra valet till en kraftmätning om sysselsättningen. Det parti som i valspurten har ett förtroendeövertag i jobbpolitiken ligger i vinnarhålet, säger Patrik Westander, vd på Westander till Dagens Industri.

ANNONS EXTERN LÄNK

Kvällens hetaste match på Oddset: Nederländerna–Ukraina i EM. Den som vet mest vinner mest. Till Oddset. | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert: