Folk som älskar gin är sexigare än andra

Foto: Thinkstock
Gin och tonic kan påverka humöret.

avClara Öhrn

NYHETER

Gin-drickare känner sig sexigare än andra, visar en ny brittisk studie.
Olika sorters alkohol kan ha olika påverkan på humöret, så det gäller att tänka efter innan du beställer, skriver The Independent.

Gin-drickare uppfattas som sexigare än de som dricker annan sprit, fastlår forskare från Public Health Wales och King’s College London i en ny studie, skriver The Independent. Drygt 30 000 personer från 21 länder tillfrågades i den omfattande studien som undersökt alkohol- och drogvanor hos personer mellan 18–34 år.

Undersökningen visade att personers beteende och humör när de har druckit alkohol kan vara kopplat till vilken sorts alkohol de har druckit.

Studien visade bland annat att de som dricker sprit i allmänhet känner sig sexigare än de som dricker öl eller vin. Dessutom uppgav spritdrickarna att de kände sig piggare och självsäkrare än de som valde andra alkoholhaltiga drycker.

Leder till aggressivitet

Men det var inte bara positiva känslor kopplade till spriten. De som dricker vodka, rom och gin uppgav exempelvis att de tenderar att bli mer aggressiva än de som dricker vin eller öl. Förutom att spritdrickarna blev argare kunde även förfriskningarna göra dem ledsna och gråtfärdiga. Att alkohol kan frambringa obehag är ingen nyhet.

– I århundraden har rom, gin, vodka och andra spritsorter varit kopplade till våld. Denna globala studie tyder på att än i dag leder till känslor av aggression i större utsträckning än andra drycker, säger Mark Bellis, en av forskarna bakom studien, till en BMJ Open.

ARTIKELN HANDLAR OM

Alkohol

Gin

Öl