Kronprinsessan Victoria

Fullspäckat schema för en kronprinsessa i New York

Av: 

Linn Dahlgren

NYHETER

Kronprinsessan Victoria besöker New York men inte på semester.

Hon jobbar hårt med miljö och i sin roll som FN-ambassadör.

Nu är programmet späckat – hon ska träffa allt från borgmästare till Nobelpristagare.

Kronprinsessan Victoria är just nu ute på uppdrag. Sveriges blivande drottning besöker New York för att bland annat närvara när FN:s generalförsamling öppnar.

Lunch med Pagrotsky

I dag, i morgon, på söndag och måndag är är det jobb som gäller för kronprinsessan. Fullspäckade dagar väntar, med en minnesceremoni för Kofi Annan, möte med FN-chefen Gutierres, lunch med Leif Pagrotsky och Nobelpristagare.

Många av hennes programpunkter följer temat miljö och hållbarhet. Det är inte så konstigt. I början av 1998 flyttade Victoria en tid till USA för att studera vid universitetet Yale norr om New York. Då följde hon också arbetet vid FN.

I dag arbetar hon med FN-projekt.

Får dragning om miljö

FN:s dåvarande chef Ban Ki-moon utsåg 2016 Victoria till ambassadör för FN:s globala hållbarhetsmål. Hon är sedan dess en av 17 ambassadörer som ska främja FN:s mål för hållbar utveckling. Bland de andra i gruppen finns fotbollsspelaren Leo Messi, sångaren Shakira, skådespelaren Forest Whitaker, Norges statsminister Erna Solberg och belgiska drottningen Mathilde.
På söndag träffar Victoria de andra ambassadörerna och FN:s generalsekreterare Antonio Guterres.

I dag hälsar hon på New Yorks borgmästare och får en dragning om stadens miljöarbete. Hon tittar in till svenska Michelin-kocken Fredrik Berselius krog Aska som jobbar med hållbarhet, besöker en mötesplats för svenska företag och aktörer som vill etablera sig i USA och går på generalkonsul Leif Pagrotskys mottagning.

I morgon väntar FN:s minnesceremoni för tidigare generalsekreteraren Kofi Annan som dog för en månad sen. Hon hinner också med ett besök vid Nobelmonumentet och lunch med Leif Pagrotsky och Nobelpristagare.

ANNONS

Hitta ett bra avtal för dig när elpriserna rusar! Jämför nu.

Extern länk från Compricer

Jämför nu!

Publisert:

LÄS VIDARE

Barnflickorna på slottet – en del av kungafamiljens familjeliv

ÄMNEN I ARTIKELN

Kronprinsessan Victoria

Leif Pagrotsky

New York