Mord på 21-åring filmades – polis söker fler filmsekvenser

avSusanna Nygren

NYHETER

Den 4 september sköts en 21-årig man ihjäl med flera skott på Docentgatan, Malmö. Polisen kallar händelsen en ”ren avrättning”.

Polisen efterlyser nu filmer från mordet.

– Vi vet att personer tog upp sina mobiler och filmade. De här filmerna är viktiga bevis. Därför vill vi komma i kontakt den som filmade eller någon som vet vem som filmade, säger Peter Hansson, spaningsledare.

Polisen kallar mordet på 21-åringen den 4 september i år för en ren avrättning. Offret befann sig på Docentgatan när en gärningsman sköt honom med flera skott.

1 av 2 | Foto: Patrick Persson
Enligt uppgifter till Aftonbladet har den skjutne mannen dött.

När ett av skotten avfyrades var mördaren så nära att han kunde röra offret.

Polisen teori är att mördaren klev fram och sköt för att vara säker på att döda.

– Det är min uppfattning att gärningsmannen ville försäkra sig om att offret skulle dö. Skottet sitter på ett sådant ställe att döden blir oundviklig, säger Peter Hansson, spaningsledare grova brott Malmö.

Flera vittnen såg hur gärningsmannen flydde från platsen på cykel. Kvar på marken låg den skjutne 21-åringen. Han kördes med ambulans till sjukhus men var avliden innan de kom fram.

”Sprids på nätet”

Vittnen till mordet har filmat delar av händelseförloppet och flera filmklipp florerar på nätet.

– Det är från efter skjutningen. Offret ligger ensam kvar på marken, säger Peter Hansson.

Peter Hansson tror att det kan finnas fler filmklipp från mordet. Dessa skulle kunna vara den sista pusselbit som polisen behöver för att lösa mordet. Därför uppmanar han nu alla som har filmat händelsen eller vet någon som har filmat att höra av sig.

– I första hand vill vi att man berättar öppet om vad man har sett men vi tar givetvis emot alla typ av information även om det är anonymt.

”Speciellt telefonnummer”

Polisen har upprättat ett speciellt telefonnummer dit vittnen till mordet på Docentgatan kan ringa. Numret är 0725-373577. Det går bra att vara anonym.

–Vem man är eller vem som har spelat in är ointressant. Ett filmklipp från händelsen är bevis som står för sig själv, förklarar Peter Hansson.

21-åringen var välkänd av polisen sedan tidigare och hade kontakter bland Malmös grovt kriminella.

Trots att polisen har hållit ett 100-tal förhör har någon gärningsman ännu inte gripits. Peter Hansson tror att ett filmklipp från mordet kan avslöja gärningsmannen.

– Han var omaskerad och lämnade platsen på cykel.

Mordet den 4 september var det andra i år på Docentgatan i stadsdelen Hermodsdal. Den 2 februari sköts en 30-årig man ihjäl med flera skott. Två personer, i 30- respektive 50-årsåldern anhölls för mordet. 

ARTIKELN HANDLAR OM

Brott

Malmö

AB Voice