Bråk på Thailandsflyg till Arlanda: Skulle knäppa mamma

avNiklas Eriksson

Arlandapolisen har larmats till två ankommande flyg från Thailand efter bråk ombord.

I ett fall har en kvinna anmälts av flera andra för att ha agerat hotfullt – bland annat ska hon hotat ”knäppa” en mamma.

– Man sitter trångt och åker långt, säger Kenneth Knuts vid Arlandapolisen till UNT.

Vid 15-tiden landade ett plan från ThailandArlanda och vid gaten väntade polisen. En passagerare ska ha hamnat i bråk med personalen ombord – under flygningen.

”En utländsk medborgare och personalen ombord på ett flygplan har haft en dispyt vilket renderat i att polis får möta vid gate på Arlanda”, skriver polisen på sin hemsida.

Det slutade i två anmälningar om ofredande.

Några timmar senare var det dags igen när ett annat plan från Thailand ankom till Arlanda.

– Det har varit bråk ombord på ett och det har upprättats flera anmälningar mot en passagerare, säger Stefan Särdigs, stationsbefäl vid Arlandapolisen, till Aftonbladet.

Enligt UNT ska det senare fallet ha rört sig om en kvinna som agerat aggressivt mot andra ombord.

– Hon ska ha hotat en annan passagerare och dennes familj, samt filmat dem utan tillåtelse. Bland annat ska hon ha sagt att hon skulle knäppa mamman när de klivit av planet. Den hotade kvinnan ska ha blivit väldigt rädd, säger Kenneth Knuts, stationsbefäl hos gränspolisen Arlanda, till UNT.

Knuts berättar att även kabinchefen på den flygningen ska ha hotats och att kvinnan misstänks för olaga hot, hot mot tjänsteman och ofredande. Vad som lett till bråket är okänt.

– Jag kan bara tänka mig. Man sitter trångt och åker långt, säger Kenneth Knuts till UNT.

ARTIKELN HANDLAR OM

Thailand

Arlanda

Flygtrafik