Åtal för gruppvåldtäkt i Malmö

avTobias Österberg

Publicerad:
Uppdaterad:

Två pojkar, 15 och 17 år gamla, åtalas nu för en uppmärksammad gruppvåldtäkt i Malmö i slutet av oktober förra året. En tredje pojke, som är under 15 år, överlämnas till de sociala myndigheterna.

Ett gäng med omkring tio tonårspojkar tvingade ner två tonårsflickor i en källare vid Bangatan i Malmö. Där våldtogs flickorna i tur och ordning av minst tre av pojkarna. Flickorna hotades och några av pojkarna höll vakt.

Kammaråklagare Ulrika Rogland beskriver våldtäkterna, försöken till våldtäkt och det sexuella tvång som flickorna upprepade gånger utsattes för som grova.

Nekar till brott

De båda åtalade nekar till brott. Från början var det flera pojkar som var misstänkta. Men efter förhör och utredning har alla utom tre avskrivits.

– Det har inte gått att styrka att andra har varit delaktiga i våldtäkterna på något sätt, säger Ulrika Rogland till Sydsvenskan.

Några av dem som tidigare var misstänkta kommer att höras som vittnen till våldtäkterna.

Flickorna stod och väntade på bussen vid Södervärn när killgänget dök upp. Flickorna kände några i gänget och beslöt sig för att följa med till köpcentrumet Leonard nära Möllevångstorget för att fördriva lite tid. Men i stället tvingades de ner i källaren vid Bangatan.

Publicerad: