Inget snack om vem som var störst

NYHETER

MALMÖ

"Tyrannnosaurus Hives" heter nya albumet.

Det passar väldigt bra i kväll, för det är inget snack om vilka som är "the big one" på Accelerator-festivalen.

När Accelerator The Big One når Göteborg i kväll och Stockholm är inte The Hives med. Och inget ont om resten av Accelerator-programmet, denna ambulerande festival - som alltid med fokus på det mest spännande inom ny pop och rock - har fått ihop sin, i mitt tycke, hittills allra vassaste line-up i år.

Men jag kan ändå inte låta bli att tycka synd om er som missar The Hives.

För det här är ju nya The Hives.

En ny dimension

Låtarna från kommande albumet "Tyrannosaurus Hives" ger nya, skruvade dimensioner till Fagersta-bandets redan väldigt speciella musikaliska idé, kostymerna är snyggare än någonsin och Howlin" Pelle Almqvist är rimligen rockens mest underhållande frontman just nu.

- Vi spelar hårt, vi spelar skoningslöst och vi spelar kanske lite grand på vår sexualitet, säger han i kväll.

Jag har sett Vigilante Carlstroem och Nicholaus Arson mer samstämda, och Pelle var de facto ännu mer på hugget i Roskilde, men Hives kompenserar med desto mer energi och attack.

Jubelfest

"Walk, idiot, walk" är redan en massiv livehit. "Two-timing touch and broken bones" lär bli det inom kort, "Missing link" likaså.

Alla de gamla stänkarna kan ni, och trots att jag tappat räkningen på hur många gånger jag hört dem live längtar jag redan till nästa.

Jublet i Malmö avslöjar att jag inte är ensam.

Så håll tummarna för en rejäl Sverigeturné i höst.

The Hives

Håkan Steen