Sunnivas sista ord innan samtalet bröts: ”Shit!”

avHans Österman

Sunniva Ødegård, 13, pratade med sin pojkvän i mobilen när hon var på väg hem från sin kompis.

Precis innan samtalet bröts sa hon:

– Nu är jag hemma. Shit!

Några timmar senare hittades hon död, 150 meter från hemmet.

1 av 7 | Foto: POLISEN

Under söndagskvällen var Sunniva Ødegård hos en killkompis i det lilla samhället Varhaug, söder om Stavanger.

Hon hade kommit överens med sina föräldrar om en tid då hon senast skulle vara hemma.

Men Sunniva kom aldrig hem. När klockan passerat 23 gick hennes pappa ut för att leta efter henne och en timme senare larmades polisen.

Hittad 150 meter från hemmet

Klockan 03.10 hittades Sunniva död på en gångstig, bara 150 meter från hemmet. Polisen misstänker att hon har mördats och offentliggjorde i går hennes namn och bild i hopp om att få in tips.

– Det är fortfarande tidigt i förundersökningen, men vår hypotes är att vi står inför ett mord. Vi är dock öppna för att det kan finnas andra förklaringar, sa åklagaren Herdis Trå under måndagens presskonferens.

Nu kommer nya uppgifter om att Sunniva Ødegård pratade i telefon med sin 14-årige pojkvän medan hon var på väg hem. Det är pojkvännens mamma som berättar för tidningen Stavanger Aftenblad:

– ”Nu är jag hemma. Shit!” var det sista hon sa. Linjen bröts och min son försökte ringa upp igen. Han ringde också kamraten hon hade besökt, men han hade heller ingen förklaring.

Pojkvännen och hans mamma bor i Egersund, några mil från Varhaug. De vill inte träda fram med namn, men har valt att att mamman ska berätta deras historia för Stavanger Aftenblad. Pojken är förkrossad och både han och hans lillasyster har förhörts av polisens barnutredare.

Hade kontakt på sociala medier

Mamman berättar att Sunniva och hennes son lärde känna varandra på nätet tidigare under sommaren. Förförra helgen träffades de för första gången.

– Då kom hon med tåg på besök till Egersund tillsammans med en väninna, säger mamman.

Under veckan höll Sunniva och pojken kontakt via sociala medier och telefon. I helgen träffades de igen, både på lördagen och söndagen. Då var det 14-åringen som åkte till Varhaug.

På söndagen bestämde han sig, enligt mammans berättelse, för att fråga chans på Sunniva. Hon sa ja.

– Vi hämtade vår son i Varhaug vid 19-tiden på söndagskvällen. Det var jag, min man och lillasyster i bilen. Vår son var hemma i Egersund hela kvällen från klockan 20, säger mamman.

Sunnivas pojkvän hade tidigare träffat kamraten som Sunniva besökte senare på kvällen. Han visste att hon skulle dit och det var alltså på väg hem från kamraten som flickan pratade med pojkvännen, enligt mamman.

Stavanger Aftenblad konstaterar att det är oklart om Sunniva var precis utanför huset, eller bara närmade sig, när hon sa till pojkvännen att hon var hemma.

ARTIKELN HANDLAR OM

Norge