God morgon! Det här hände medan du sov

avHans Österman

NYHETER

Börja dagen med att snabbt få koll på läget. Här är toppnyheterna från i natt.

400 döda av ebola i Kongo

Ebolautbrottet i östra Kongo-Kinshasa har krävt över 400 liv sedan augusti. Ytterligare minst 200 personer är smittade, uppger landets hälsodepartement. 235 personer ska ha haft sjukdomen men blivit botade.
Läs hela artikeln
Trumps nya stavfel välter internet

Fler vill se samarbete med SD

Antalet svenskar som tycker att andra partier ska samarbeta med Sverigedemokraterna i vissa frågor ökar, enligt en Sifo-undersökning gjord i samarbete med Svenska Dagbladet.
Läs hela artikeln
Misstänks ha kört med tre promille

Nya explosioner efter terrordådet

Enligt vittnesuppgifter dödades minst 15 personer när beväpnade extremister tog sig in i ett hotellkomplex i Kenyas huvudstad Nairobi och öppnade eld.
Myndigheter uppgav sent på kvällen att byggnaden var säkrad av polis och militär, men när överlevande under natten skulle evakueras kom rapporter om nya skottlossningar och explosioner.
Läs hela artikeln

Rihanna stämmer sin pappa

Rihanna drar sin egen far inför rätta. Stjärnan har nu stämt fadern för att han utnyttjat familjenamnet i syfte att tjäna pengar.
Läs hela artikeln
Queen slår tillbaka mot Nöjesbladets Markus Larsson

Knep extrapoäng efter straffmaraton

Modo, tvåa i SDHL, fick till slut med sig en seger i hemmamötet med tabellsjuan Brynäs. Men segern kom först efter ett utdraget straffdrama.
Läs hela artikeln
Glädjebeskedet om Pettersson
Kvitterade i stormötet – i sista sekunden

Glöm ”covfefe” – nu frossar internet i Trumps nya groda

Först ”covfefe”. Nu har Trump varit en nyburgare vid tangenterna igen – och blir grillad på Twitter.
Läs hela artikeln

På Folk och försvar spelades en tragedi

ANDERS LINDBERG: I den globala konflikten mellan auktoritär nationalism och liberal demokrati är Sverige bara en liten spelare, men i takt med att orosmolnen tornar upp sig behöver vår förmåga att hantera kriser, och krig, förbättras.
Läs hela artikeln

Gör din röst hörd – gå med i vår opinionspanel

Vill du vara med och svara på Inizios undersökningar där vi tar reda på vad svenska folket tycker om olika frågor? Resultat presenteras bland annat i Aftonbladet. Det är frivilligt att svara, du är anonym och kan gå ur när du vill. Klicka här för att läsa mer och gå med!