Nyheter

Maria Wetterstrand skiljer sig

Av: 

Pär Karlsson

Niklas Eriksson

Maria Wetterstrand och Ville Niinistö gifte sig 2004.
Maria Wetterstrand och Ville Niinistö gifte sig 2004.

NYHETER

Miljöpartiets före detta språkrör Maria Wetterstrand skiljer sig.

Efter långt övervägande har hon och maken Ville Niinistö, Finlands miljöminister, beslutat att gå skilda vägar.

– Det är tungt, säger Ville Niinistö.

Före detta MP-språkröret och riksdagsledamoten Maria Wetterstrand, 38, och Ville Niinistö, 35, gifte sig 2004 men har nu beslutat att skilja sig. I ett meddelande till finska nyhetsbyrån FNB förklarar De grönas ordförande och Finlands miljöminister Ville Niinistö att makarna kommit fram till lösningen efter långt övervägande.

– Det är tungt, säger Ville Niinistö till finska tidningen Iltalehti.

– Vi har dock kommit överens om en lösning tillsammans, sida vid sida och har sökt efter den bästa lösningen för barnen, säger Niinistö till tidningen.

Maria Wetterstrand lämnade riksdagen och sin roll som språkrör 2011. Därefter har hon arbetat som fristående grön debattör och föreläsare.

Paret har tillsammans två barn. Enligt Iltalehti har paret enats om gemensam vårdnad.

Wetterstrand var språkrör för Miljöpartiet mellan 2002-2011 tillsammans med Peter Eriksson. Paret Wetterstrand och Niinistö har länge varit framgångsrika politiker i sina respektive hemländer. De löste länge sin boendesituation genom att Niinistö åkte hem till familjen i Sverige de flesta helgerna, men ibland tog Wetterstrand med sig barnen och åkte den omvända vägen.

Under valrörelsen 2010 när Maria Wetterstrand och MP var en del av den rödgröna alliansen och hade ett hektiskt schema tog maken extra ledigt för att kunna ta huvudansvaret för barnen hemma i Sverige.

ANNONS EXTERN LÄNK

Vitare tänder i höst? Köp tandblekning här – resultat på 30 minuter.

Dentway

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter