Nyheter

Nu kan ditt barn få 9 ettor i personnumret

Foto: Colourbox

NYHETER

Barn som föds på fredag har chansen att bli riktiga superelvor. Det är ju den elfte i elfte 2011.

Nyfödda pojkar den dagen kan hoppas på tre ettor även i slutet av personnumret. Men fjärde siffran blir en sexa.

Barn som föds på fredag har chansen att bli riktiga superelvor. Det är ju den elfte i elfte 2011. Nyfödda pojkar den dagen kan hoppas på tre ettor även i slutet av personnumret. Men fjärde siffran blir en sexa.

Den 11 november förra året föddes, enligt Statistiska centralbyrån (SCB), 314 barn i Sverige – 156 pojkar och 158 flickor. Troligen blir det ungefär lika många i år, barn som därmed får personnummer som börjar 111111.

Slumpen avgör sista siffrorna

Sedan avgör slumpen vilka siffror som kommer efter strecket i personnumret, men den tredje siffran är alltid udda för pojkar och jämn för flickor.

– För någon av pojkarna finns alltså chansen att få tre ettor, men det vet vi inte förrän efteråt, säger Ingegerd Widell, som arbetar med folkbokföring på Skatteverket.

Den sista siffran i personnumret är en kontrollsiffra, som räknas fram från övriga siffror i numret. Och här spricker det – har man nio ettor i rad, så blir tionde siffran inte en etta, utan en sexa.

För numerologen Eva Lundberg i Örnsköldsvik är förstås serien av ettor den 11 november 2011 intressant. För henne signalerar siffran 11 fred, omtanke och harmoni. Om något av barnen den dagen föds just klockan 11.11 kan det bli det något mycket speciellt.

– Då är det en budbärare som kommer med ett kärleksbudskap, säger hon.

TT

ANNONS EXTERN LÄNK

Kvällens hetaste match på Oddset: Frankrike–Tyskland i EM. Den som vet mest vinner mest. Till Oddset. | Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Aftonbladet

/

Nyheter