Adrianna, 24, är försvunnen – polisen vädjar om tips

NYHETER

En sen eftermiddag i slutet av januari gick Adrianna Klikowicz ut från Kristinebergs tunnelbanestation. Sedan dess är hon spårlöst försvunnen.

Polisen befarar att 24-åringen kan ha utsatts för brott – och vädjar nu till allmänheten om tips.

– Det här känns så otäckt och konstigt, säger Adriannas bror Mateusz till Aftonbladet.

Foto: Polisen
Adrianna Klikowicz, 24, är försvunnen.

Klockan 17.38 den 25 januari fångas Adrianna Klikowicz på bild när hon lämnar Kristinebergs tunnelbanestation på Kungsholmen i Stockholm.

Efter det har hon inte setts till. Polisen har inlett en förundersökning om människorov, men vad som har hänt 24-åringen är ett mysterium.

– Den sista kända noteringen är vid Kristinebergs tunnelbanestation. Efter det vet vi inte vad som hänt, säger Zilla Hirsch, kammaråklagare vid Västerorts åklagarkammare.

Hon fortsätter:

– Vi kan inte utesluta att brott har begåtts, men vi kan heller inte säga att det är så. Vad som helst kan ha hänt henne. Det kan röra sig om alltifrån att ingenting har hänt till något väldigt allvarligt har inträffat.

Brodern: ”Brukar prata om allt”

Adrianna Klikowicz flyttade till Sverige från Polen 2012. Hon bor i Bromma i västra Stockholm, och jobbar på en restaurang i en annan stadsdel.

För Adriannas familj har de senaste dagarna varit fyllda av en förtärande ovisshet.

– Vi har en väldigt bra relation. Jag kan alltid lita på henne. Om jag haft en dålig dag kan jag alltid prata med henne och få stöd, säger brodern Mateusz till Aftonbladet.

– Även om vi bor i olika länder har vi ofta kontakt. Vi ringer varandra flera gånger i veckan. Vi brukar prata om allt. Det känns så otäckt och konstigt att hon är försvunnen.

Polisen vädjar om tips

För några dagar sedan gick Stockholmspolisen ut och efterlyste Adrianna Klikowicz. Då uppmanade de alla som har information om försvinnandet att höra av sig. En bild från tillfället då Adrianna senast sågs publicerades också. Den brunhåriga 24-åringen var klädd i svart jacka, svarta byxor och en grå mössa med tofs när hon promenerade ut från stationen. Hon bar även svarta glasögon.

Enligt åklagaren Zilla Hirsch finns det flera mystiska omständigheter kring det inträffade. En av dessa är att Adrianna inte tagit med sig sin mobil. Den har nu analyserats av polisens tekniker. Polisen har också sökt igenom det hus där 24-åringen bor.

Zilla Hirsch vill inte gå ut med några detaljer om vad som framkommit i utredningen.

– Vi har vidtagit väldigt många åtgärder. Sammanfattningsvis kan jag säga att vi pratat med en väldigt massa personer. Vi har också försökt lokalisera henne i tunnelbanan, säger hon.

– Vi har också tittat på annat runtomkring henne för att se om vi kan få en bild av var hon kan vara och vad som kan ha hänt. Men som det är just nu så vet vi inte det.

Anhöriga till Adrianna Klikowicz har gett Aftonbladet tillåtelse att publicera hennes namn och bild.

Har du information om försvinnandet, ring polisen på 114 14.

1 av 6 | Foto: P-O Sannas
Polis söker efter en försvunnen kvinna i Bromma.
Så många människor försvinner varje år 00:36
ARTIKELN HANDLAR OM