Orgie i tårar

NYHETER

Eleverna grät så det det sprutade

1 av 3 | Foto: Tur att någon denna dag kunde dra på smilbanden.

Plötsligt kom vardagen ikapp våra vänner och i kombination med sjukdomar och lite allmän hemlängtan brast det helt enkelt. Tårarna rann åt både höger och vänster medan Monica försökte hålla modet uppe med den gamla principen ”snabbt upp i sadeln igen”...

Lättad över att få stanna kvar men sorgsen över att kamrat efter kamrat åker ut. Eller som Dennis beskrev det: – Man vet inte riktigt hur man ska känna, men så länge det går bra så måste man glädjas åt sig själv...

Anders på sitt håll grämde sig över att han ”sparkat” ut Sophie genom att vinna mot henne söndags medan hon var nöjd över att att ha kommit såpass långt. Men visst hade Sophie helst av allt stannat kvar på skolan för att fortsätta vidareutvecklas.

Rossliga röster och salta tårar

Även på Fame Factory-skolan börjar vardagen infalla sig så småttt och på dagens schema stod bland annat sångklasser. En mycket hes och igentäppt Dajana var först ut på plan med ”It must have been love” men det gick inget vidare. Rösten höll inte, Dajana började gråta och fortsatte sjunga med tårarna rinnades ner för kinderna. Monica tröstade: – Ta dig en en halvtimmas sömn och sen en kopp kaffe, då är livet ljust igen.

Pressen här inne kan ibland bli övermäktig och är man dessutom sjuk så ...

Samtidigt erkände Dajana hur hon själv tänkte tidigare när hon satt hemma och tittade på Fame Factory: – Gud, där sitter dom och gråter, sen sitter man där själv och då är man inte så himla tuff...

Självanalysering

Men Dajana var inte den enda som våndades svårt, Mia satt tillsammans med Robert för att gå igenom sitt senaste uppträdande. Hon suckade tungt inför det hon såg: – Det var bara fel hela skiten, jag sög fett.

Robert var inte riktigt lika negativ, istället ansåg han att i stort sätt alla sjunger bra men de måste bara utveckla sin sceniska personlighet och ”snyggas till lite”. Han tipsade Anders om ”att vill han satsa på pojkbandsstuket måste han jobba stenhårt med dansen”.

Masseffekt

Tillbaka i Monicas workshop fortsatte arbetet men många var synbart nedstämda.

Peter valde en lugn låt som han skrivit själv och mitt i kom han plötsligt av sig och började sakta gråta. Fast särskilt ensam behövde han inte känna sig, han fick snart sällskap de andra.

Det torkades tårar till vänster och höger och Monica skrattade åt dem: – Titta på alla de här lipsillarna!

Monica uppmanade dem att fortsätta sjunga trots all gråten, det är ”falla-av-hästen-snabbt -upp i sadeln-principen” som gäller. Det blir annars lätt en fix idé.

Peter var själv förvånad över att han tog till lipen, det brukar inte hända: – Men så tittar man på alla andra och så sitter hela macholigan och lipar.

Senare blev det amatöranalys ute i köket av Ulrika och Johan - vad kunde denna plötsliga massgråt bero på? En salig blandning av hemlängtan, ett tufft arbetsschema och en dos sorgsna låtar kan få igång de starkaste: - vi är utmattade helt enkelt!

Livet går som bekant upp och ner men vi hoppas att våra vänner snart återhämtar sig.

Anna Bergstrand