Död man tros vara Christopher Walker

NYHETER

Han försvann i slutet av mars

En man som tros vara den försvunne brittiske medborgaren Christopher Walker har hittats död på Ålö i Stockholms södra skärgård.

Det var i måndags som svampplockare hittade kvarlevorna efter en manskropp på skärgårdsön. Vid kroppen hittade polisen legitimationshandlingar som tillhör den 33-årige Christopher Walker. Han försvann någon gång i slutet av mars i år från sin lägenhet i södra Stockholm.

Sedan dess har Christopher Walkers anhöriga förtvivlat försökt få veta vad som hänt honom, och har med hjälp av brittiska myndigheter försökt höja tempot i det svenska polisarbetet som familjen ansåg gick för långsamt.

-Vi har blivit uppvaktade i ärendet, men har inte tagit åt oss av det. Jag har full förståelse för de anhörigas oro, men vi är stolta som tjänstemän över att vi utreder alla fall med samma prioritet, oavsett vem det rör, säger tf kriminalchef Bengt Lindgren vid Söderortspolisen till TT.

Tandstatus avgör identitet

En brottsutredning kring försvinnandet är inledd, men mycket mer än så vill Lindgren inte avslöja. Han hänvisar till förundersökningssekretess.

Kvarlevorna ska nu undersökas av rättsläkarstationen i Stockholm.

-Kroppen var stadd i rejäl förruttnelse, och det gick inte med blotta ögat att slå fast identiteten eller dödsorsaken. Det måste avgöras med hjälp av tandstatus, säger Bengt Lindgren.

Enligt honom kan kroppen ha legat på platsen sedan försvinnandet i påskas.

Försvann i mars

Christopher Walker hördes senast av när han talade i telefon med sin svenska mamma den 24 mars. Han lovade då att komma och hälsa på i påskhelgen. Sedan dess har hans telefon varit avstängd och oanvänd, kreditkorten är även de oanvända, liksom hans pass.

Christopher Walker har sedan sju år bott i Sverige. Familjen kommer från Cambridge i England.

Läs mer:

Susanna Vidlund, TT