Tre döda i svår trafikolycka

NYHETER

KALIX

Tre personer i 60-årsåldern omkom i en trafikolycka utanför Töre i Norrbotten. Personbilarna frontalkrockade och två män fördes till sjukhus med svåra skador.

- En bil kom av oklar anledning över på fel sida av vägen. Den frontalkrockade med den andra bilen som kördes av en ensam 56-årig man, säger polisinspektör Christer Österstedt.

En av de skadade männen fördes till Kalix lasarett och den andre till Sunderbyns sjukhus.

De tre omkomna, en man och två kvinnor, färdades alla i samma bil, tillsammans med en av de skadade männen.

Polisen larmades om olyckan strax för halv nio på kvällen. E4 spärrades efter olyckan av helt under räddnings- och bärgningsarbetet. Senare på torsdagskvällen öppnades vägen delvis för trafik.

Flera svåra trafikolyckor

Polisen i Luleå har just nu fullt upp. Två andra trafikolyckar har inträffat under kvällen - en älgolycka med en fastklämd person i bilen och en bil voltade i Luleåtrakten med två personer som fick föras till sjukhus.

I Piteå pågår festivalen "Piteå dansar och ler", den kräver också en stor arbetsinsats från polisens sida. Samtidigt måste de också hinna ta hand om sin egen personal som varit ute och arbetat på olycksplatserna.

- Vi försöker arbeta med debreifing så fort vi kan. Det är en jobbig upplevelse för personalen som är på plats när sådana tragedier inträffar, säger Christer Österstedt.

Juni blev den värsta trafikmånaden på tio år. I genomsnitt dog två människor varje dag. Även i juli har åtskilliga svåra trafikolyckor inträffat.

Susanna Vidlund