Vi vinner derbyt - spelet är bra nu

NYHETER

Dif:s ordförande om situationen i klubben och framtiden

1 av 2 | Foto: THOMAS JOHANSSON
FRAMTID Ska Andreas Isaksson säljas och hur går det med Abgar Barsom? Frågor som sysselsätter Dif:s ordförande Bo Lundquist.

Djurgårdens mål är att ligga i toppen av tabellen.

Det gör de inte.

Något måste göras.

För att få svar har supportrarna på Sektion F ställt frågor till Djurgården Fotbolls ordförande Bo Lundquist.

Kommer det göras några förändringar för att laget ska klättra i tabellen?

- Vissa saker måste ske. Tränare och spelare måste utvecklas men förra året hade vi elva poäng och nu har vi tolv efter lika många omgångar. Laget löste det här i fjol och kommer att lösa det i år igen. Läget är under kontroll och vi har största förtroende för spelare och tränare.

Vad är målet i år?

- Kriga i toppen. Vi ska ha fokusering på varje match. Det är små marginaler mellan första och sjätte plats, där har det bland annat med flyt att göra, men i toppen ska vi vara.

Är du nöjd hittills?

- Aldrig nöjd förrän vi är i Champions League men jag är inte missnöjd.

Är Djurgården intresserade av att sälja Andreas Isaksson?

- Inte om han inte själv vill. Om han får ett proffsanbud då ställer vi upp och säljer honom men vi är ju självklart intresserade av att ha duktiga spelare kvar. Det är så här: Får de ett bra anbud är det en fördel både för honom och för oss.

Vid en försäljning, vad skulle man använda pengarna till?

- Vi måste ju köpa och värva samt betala löner. Lönerna är den stora utgiften. Jag tror inte vi skulle tjäna så mycket på att köpa en stjärna utan vi ska ha en bred trupp där alla har en god kapacitet. Ett mediokert lag med en bra spelare vinner inga segrar. Tränarna berättar vad de vill ha men deras uppgift är kortsiktig medan vår är mer långsiktig.

Vem skulle du vilja värva från ett annat allsvenskt lag?

- Det vågar jag inte säga då sätter jag för många på spåret. Vi vill ju inte hjälpa Hammarby och AIK (skratt). Vi värvade Kim Källström till i år men visst finns det spelare som vi tittar på kontinuerligt.

Gustav Andersson i IFK Göteborg kanske?

- Hemligt.

Hur går det med Abgar Barsom?

- Hoppas det går bra. Jag vill själv ha kvar honom.

Anser ni att Djurgården har någon del av skulden i den uppkomna tvisten?

- Om två parter tvistar så är det inte bara en part som har fel. Vi tar på oss en del men båda måste komma överens. Jag tror båda vill lösa det här och vi för en diskussion med varandra.

Det är min absoluta förhoppning att se honom spela innan allsvenskan är slut. Det är principiellt en svår situation eftersom vi måste tänka på föreningen långsiktigt.

Kan du ge en redogörelse för vad som händer med belysningen på Stadion?

- Vi har en överenskommelse med Stockholm Stad. Efter den 15 september ska det vara löst och fram till dess ska vi spela i dagsljus. Det kan bli så att vi måste flytta fram någon match på grund av ljuset men de har sagt att de ska fixa så att arenan uppfyller Fotbollförbundets krav.

Är det verkligen lämpligt att ha speedway på Stadion, vad tycker du?

- Jag hävdar att det är svårt att kombinera elitidrotter på samma arena. Vi har sagt ja till friidrott men sen är det svårt.

Får ni sänkt hyra nu när gräsmattan är i så dåligt skick?

- Nej. De säger att den är spelbar och så är det med det.

Hur prioriterar ni i år det hårda spelprogrammet, vad är viktigast, Allsvenskan, Svenska Cupen eller Uefa?

- Vi är med i alla turneringar så vi måste satsa på alla. Truppen måste tåla det. Går man vidare är det bara att köra. Man ska inte vara med om man inte kan satsa 100 procent i varje match

Och på måndag är det derby, tippa resultat?

- Vi vinner naturligtvis men jag har inte funderat så mycket på resultat.

- Spelet är i alla fall bra nu.

Erik Thulin