Knäckte sina fingrar – drabbades av köttätande bakterie

Av: Clara Öhrn

Publicerad:
Uppdaterad:
1 av 4

En 31-årig man knäckte fingrarna för mycket vilket irriterade ett sår på hans hand.
Smärtorna tilltog och när mannen uppsökte läkare visade det sig att han hade fått en köttätande bakterie som åt upp hans arm inifrån, skriver Metro UK.

Antoine Boylston, 31, från Kentucky i USA råkade ut för det ofattbara. Efter att ha knäckt sina fingrar irriterades ett sår 31-åringen hade på handen. Mannen började sedan att få tilltagande smärtor i fingret och trodde till en början att han hade brutit sitt lillfinger. Smärtan började sedan sprida sig i handen och i armen. Till slut hade han så ont att han var tvungen att uppsöka läkare.

En dödlig bakterieinfektion

När mannen kom till sjukhuset hade armen börjat svullna upp och huden hade blivit mörkare. Läkarna insåg allvaret direkt och mannen fick göra en hudbiopsi, som några timmar senare visade att han hade råkat ut för en dödlig bakterieinfektion på grund av att bakterier tagit sig in i såret när han knäckte fingrarna.

– Jag trodde att köttätande bakterier bara var något man bara såg på film och inte fick från att knäcka fingrarna för mycket. Jag gjorde det hela tiden utan att tänka på det, men det fick jag ångra, har mannen sagt enligt Metro UK.

Antoine fick opereras akut. Infektionen hade spridit sig och läkarna var tvungna att öppna upp armen från armbågen och nedåt för att skära bort infektionen.

– Det var inte förrän jag vaknade upp från operationen och läkarna berättade att jag drabbats av nekrotiserande fasciit som jag insåg allvaret, berättar han enligt Metro UK.

”Såg ut som något från en zombiefilm”

Antoine fick sedan vårdas på intensivvårdsavdelning i en veckas tid och har sedan dess fått genomgå ytterligare operationer. Han tvingades amputera lillfingret och fick transplantera hud från låret till armen.

– Det var rätt uppenbart att jag skulle förlora mitt lillfinger. Det såg ut som något från ett zombiefilm, det hängde från min hand och hade börjat lukta konstigt, berättar han för Metro UK.

Antoine är nu utskriven från sjukhuset men infektionen har gett honom men för livet och har förlorat rörlighet i handen efter operationen.

31-åringen tänker dock inte skadan stoppa honom. Under rehabiliteringen började han gå till gymmet och han har nu deltagit i två tyngdlyftningstävlingar där han placerats i topp fem.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN