Man i Borås dömd för våldtäkt mot barn

avVictor Stenquist

NYHETER

Mannen lockade med sig barnen till sitt hem – där han våldtog dem.

Nu har han dömts till fyra års fängelse för våldtäkt.

Han hade sagt åt barnen att de skulle få spela tv-spel och klappa hundar.

I stället våldtog han två av pojkarna och försökte våldta den andra.

De tre pojkarna i lågstadieåldern utsattes den 15 april i år för handlingarna som Borås tingsrätt nu bedömer som våldtäkt.

Nekade i rätten

Två av barnen tvingades klä av sig nakna på underkroppen och ett av dem utsattes under hot och våld för våldtäkt i en lägenhet i Ulricehamn.

Mannen har under rättegången och i polisförhör nekat till brotten, men tingsrätten går på åklagarens linje och finner att barnen lämnat trovärdiga beskrivningar om vad som inträffat.

– Den spontana reaktionen från hans och min sida är att domen ska överklagas. Han har från första början förnekat att han träffat barnen över huvud taget och förnekar att han gjort något med dem också, säger mannens advokat Christer Svedberg till Aftonbladet.

Ska betala skadestånd

Tingsrätten har dömt mannen till fyra års fängelse för våldtäkten samt ytterligare fall av försök till grov våldtäkt, sexuellt ofredande och barnpornografibrott.

Förutom fängelsedomen ska mannen i 20-årsåldern betala skadestånd till vart och ett av de tre barn som fanns i lägenheten när brotten begicks. Två av barnen har tilldömts 187 000 kronor var för kränkningarna de utsatts för och det tredje barnet 87 000 kronor.

Domen ska vara överklagad senast 15 juli.