Trafikverket: ”Har varit en lugn midsommar”

NYHETER

Sammanlagt sex dödsfall i helgtrafiken

Under midsommarhelgen har flera olyckor inträffat på vägarna runt om i landet och sex dödsfall har rapporterats i trafiken.

Men enligt Trafikverket har helgen varit ändå varit lugnare än tidigare år.

– Överlag har det varit väldigt lugnt och framkomligt i trafiken, säger Linda Bengtsson vid Trafikverkets pressjour till Aftonbladet.

Sammanlagt omkom sex personer i midsommartrafiken.

Och enligt Trafikverket har helgen varit lugnare än vanligt.

– Vi tycker överlag att det har varit en väldigt lugn helg jämfört med tidigare år, säger Linda Bengtsson vid Trafikverkets pressjour till Aftonbladet.

Enligt henne var det som värst i trafiken i torsdags.

– Det var mycket köer när många begav sig ut, och samma sak när många begav sig hem igen under söndagen. Men sammantaget har det varit väldigt lugnt och framkomligt, säger Linda Bengtsson.

Körde ner i ravin med minibuss

Redan under torsdagen inträffade helgens första dödsolycka då en kvinna i 65-årsåldern omkom i en singelolycka i Mehedeby i Uppsala.

På midsommarafton skadades två män i 18-årsåldern i en olycka med fyrhjulingar. Olyckan inträffade vid Berggransbacken på Värmdö i Stockholm och båda förarna fördes till sjukhus men klarade sig utan allvarliga skador.

Ytterligare en olycka med fyrhjuling inträffade på midsommaraftonen. I Alingsås skadades en man allvarligt när han körde in i en vägbom med en fyrhjuling. 

På Gotland skadades ett par i 60-årsåldern allvarligt efter en våldsam krock vid en korsning strax öster om Klintehamn. Mannen och kvinnan fick klippas loss av räddningstjänsten och fördes till Visby lasarett. I den andra bilen satt en 30-årig man som fördes till sjukhus med lindriga skador.

På midsommardagen omkom en medelålders man i en olycka med en minibuss.

Minibussen körde av okänd anledning ner i en ravin i Åsen utanför Sundsvall och mannen hamnade under fordonet.

Det var strax före klockan 13 som larmet kom från någon som upptäckt minibussen i ravinen.

Det är dock oklart vilken tid olyckan inträffade.

Frontalkrock på landsväg

På midsommardagen fördes även fem personer till sjukhus efter en bilolycka på länsväg 204 i Fjugesta i Närke. Två av dem vårdades för allvarliga men inte livshotande skador.

Under kvällen fördes tre personer till sjukhus efter att de kört in i en bropelare vid Tingstadstunneln i Göteborg. Enligt TT vårdades de fortfarande för livshotande skador på söndagen.

Senast under söndagskvällen frontalkrockade två personbilar på E20 i Svartbyn i Överkalix.

Tre personer var inblandade i olyckan – två av dem omkom.

Olyckan inträffade på en landsväg utan mitträcke där hastigheten är 90 kilometer i timmen.

Under kvällen omkom också en mc-förare i en singelolycka i Vansbro. Mannen körde av okänd anledning av vägen i närheten av Skamhed.