Sprang triathlon – här ammar hon vid mållinjen

1 av 2 | Foto: Direkt efter mållinjen gick Katrina och ammade.
NYHETER

Direkt efter att Katrina Bolduc korsat triathlonloppets mållinje gick hon för att amma. Nu sprids bilden på hennes bedrift som en löpeld över nätet, skriver Daily Mail.

Katrina Bolduc, 28, genomförde nyligen ett triathlonlopp – bara sju månader efter att hon fött sitt första barn. Men det blev ingen champagne vid mållinjen, istället gick hon direkt bort för att amma sin son.

– Så fort jag var över mållinjen och fick min medalj och lite vatten gick jag bort till min man. Han sa då att "Han är hungrig, han har saknat dig" så jag lyfte bara upp min son och började amma honom, säger hon.

Hyllas på nätet

Några av de andra tävlande gick då förbi henne för att gratulera henne efter loppet. Katrina säger att hon blev så rörd av den positiva responsen att hon valt att dela ett foto på sig när hon ammar för att visa andra nyblivna mammor att de inte har något att oroa sig för och samtidigt visa att man inte måste sitta hemma bara för att man fått barn.

– Jag tror att samhället ibland förväntar sig att bara för att man är mamma så måste man sitta hemma och inte träna. Men jag är bevis på att vi kan så mycket mer.

Bilden på Katrina har spridits över nätet i rekordfart och har genererat tusentals gillamarkeringar på Facebook.