Larm om misstänkt föremål i Rosengård

Foto: Mikael Nilsson
Polisens bombtekniker var under natten till lördag på plats i Rosengård för att avlägsna ett misstänkt föremål från ett biltak.
NYHETER

Polisen spärrade under fredagskvällen av ett större område i Rosengård i Malmö efter att ett misstänkt föremål upptäckts på gatan.

– Det är en extra försiktighetsåtgärd. Vi vet inte vad det här föremålet är och vi undersöker det just nu, säger Anna Göransson, informatör vid polisens ledningscentral.

Tågtrafiken i närheten stoppades tillfälligt.

Polisen larmades klockan 22.05 på fredagskvällen till Cronmans väg i Malmö. Ett större område spärrades av för att kontrollera det föremål som hittats, men inga lägenheter evakuerades.

– Vi har ett föremål som vi håller på och undersöker. Det är en extra försiktighetsåtgärd, säger polisens informatör Anna Göransson.

Det misstänkta föremålet består av en mindre kartong som det stack upp kablar ur, placerad på taket på en bil.

Tågtrafiken stoppades i närheten på grund av föremålet. Nationella bombskyddet anlände senare till platsen. Även räddningstjänsten var på plats.

Bombtekniker arbetade natten mot lördag med att lyfta bort det misstänkta föremålet från biltaket med robot.

– Strax efter klockan 03 var det misstänkta föremålet lastat med polisen bombgrupp och borttransporterat, säger Peter Martin, vakthavande befäl vid polisregion Syd.

I samband med att avspärrningarna hävdes så hävdes även tågstoppet och trafiken kunde dra igång som normalt igen.

Polisen har upprättat en anmälan om försök till allmänfarlig ödeläggelse.

Enligt TT försenades bombteknikernas arbete något på grund av en katt som befann sig i närheten, något vakthavande befäl varken kan bekräfta eller dementera.

– Det vet jag inte något om, men någon katt hoppas jag innerligen inte har försenat detta, säger Peter Martin.