Blev smygfotad i duschen av tränare

NYHETER

”Jag har aldrig varit med om något sådant förut. Det var fruktansvärt”

Anna hade precis avslutat sitt träningspass på gymmet – då blev hon blev smygfotograferad i duschen av sin tränare.

– Det var så obehagligt. Jag mår inte bra, säger hon.

I slutet av förra veckan var Anna och tränade på ett kampsportsgym i centrala Stockholm. Hon brukar träna där flera gånger i veckan och den här dagen skulle hon gå på ett morgonpass.

Fotograferades i duschen

När Anna kom dit är det bara hon och tränaren på plats och när passet var slut gick hon ut i omklädningsrummet, tog av sig sina träningskläder och gick in duschen.

I duschrummet går väggen inte ända upp till taket och det finns ytterligare en glipa i väggen som vetter mot tränarnas omklädningsrum. Där såg hon plötsligt en telefon med kameran riktad mot henne.

Anna sprang då ut i omklädningsrummet och ringde till sin bror som sa att han skulle komma dit direkt. Hon säger att hon var rädd när hon lämnade gymmet.

– Jag klädde på mig på två minuter med handduken runt mig. Jag packade ner allt jättesnabbt, men jag vågade inte gå ut. Tänk om han hade sett att jag hade sett honom och skulle ge sig på mig?

Vill ge eloge till polisen

När hennes bror anlände gick han in, konfronterade tränaren och frågade: "Är det du som har tagit kort på min syrra?".

– Tränaren blev så rädd. Han var helt panikslagen och blånekade.

Anna gick då ut till sin brors bil och brast ut i gråt.

– Jag kände mig så kränkt. Jag har aldrig varit med om något sådant förut. Det var fruktansvärt.

När hennes bror kom ut höll han i en telefon. Han berättade att han hade ringt polisen och räckte över telefonen till Anna som får berätta vad som hänt.

– Jag måste ge en stor eloge till polisen. De var där på fem minuter. Jag är väldigt tacksam för det.

Fick sparken med omedelbar verkan

På sin officiella Facebooksida har gymmet valt att skriva en kommentar om det inträffade. Där skriver de att de ”har fått kännedom om att en medlem och tillfällig tränare har blivit polisanmäld. Vi kommer att avvakta polisens utredning men även utreda händelsen internt för att säkerställa att något liknande inte sker i framtiden” .

När Aftonbladet når gymägaren är han på semester i utlandet sedan någon vecka tillbaka. Han berättar att så fort han fick höra om händelsen ringde han upp sin ställföreträdare och bad honom avskeda tränaren samt stänga av honom från gymmet med omedelbar verkan.

– Han var vikarie nu under sommaren men han har tränat här tidigare. Vi inväntar nu hur polisärendet går men kommer, som nämnt, göra en egen utredning för att se till att något liknande aldrig kan hända igen, säger ägaren.

Har det hänt något liknande förut?

– Nej, aldrig.

Hur kommer det sig att duschrummen har en öppning upptill?

– Det företag som byggde duschrummet lämnade utrymmet för att förbättra ventilationen. Men det är ett företag på plats i gymmet nu och bygger bort utrymmet med en gipsvägg samt fixar nytt ventilationssystem. Det här ska aldrig kunna hända igen.

”Det var så obehagligt”

Anna säger att hon fortfarande mår dåligt av det som hänt och känner sig skakig bara av att berätta om det.

– Det var så obehagligt. Jag mår inte bra. Jag känner mig kränkt och jag är förbannad.

Hon önskar dock att fler tjejer vågar anmäla när de utsätts för något liknande.

– Det är jätteviktigt att kunna prata om sådant här och jag hoppas fler historier kommer fram. Det är min skyldighet som människa att säga ifrån när sådant här händer. För mig är det inte att vara ett offer att kliva fram och våga berätta.

Just nu pågår en förundersökning av ärendet och enligt uppgifter har polisen även beslagtagit tränarens telefon.

Anna heter egentligen något annat.

ARTIKELN HANDLAR OM

Brott

Stockholm