Juholt söker nytt jobb – i Sydafrika

Foto: Håkan Juholt.
NYHETER

Den tidigare partiledaren för Socialdemokraterna Håkan Juholt söker nytt jobb – som kulturråd vid Sveriges ambassad i Sydafrika.

Han skulle då få i uppgift att fördjupa kultursamarbetet mellan länderna.

Håkan Juholt (S) har skickat in sitt cv och personliga brev via en frågeenkät på regeringskansliets hemsida om att söka nytt jobb.

Han vill bli Sveriges nya kulturråd vid Sveriges ambassad i Pretoria, Sydafrika, med uppgift att fördjupa kultursamarbetet mellan Sverige och regionen i södra Afrika.

”Ett gott samhälle”

I ansökan skriver han bland annat att han ser på kulturen som samhällets värderingsmätare med en utgångspunkt: ”Ett gott samhälle där konsten får ta plats och där vår öppenhet och nyfikenhet mot omvärlden, historien och framtiden frodas.”

Han skriver att det behövs fler oberoende röster i det offentliga samtalet, fler arenor för debatt och att kulturen har roller i samhället som att spegla den tid vi lever i och att låta oss förstå våra egna och andras känslor och upplevelser.

Nuvarande uppdrag

Håkan Juholt var partiordförande för Socialdemokraterna mellan den 25 mars 2011 och den 21 januari 2012. Han uppger i sitt cv att han nu är ledamot i Sveriges riksdag, och är ersättare i riksdagens kulturutskott.

Nu är han däremot beredd att pröva sina vingar på annat håll.

Juholt har sedan tidigare aviserat att han i sommar lämnar sin riksdagsplats, efter mer än 20 år som ledamot.

ARTIKELN HANDLAR OM