Mannen ropade "fet sugga" – här är Julies hyllade svar

Foto: Julie tröttnade på kroppshånet och skrev ett inlägg som delats 7 000 gånger.
NYHETER

Efter en svår ätstörning har danska Julie Augusta Mandahl-Friis äntligen blivit frisk. Men när en man ropade "Din feta sugga" efter henne på stan tröttnade hon. Nu har hon skrivit ett inlägg som delats 7 000 gånger.

Julie Augusta Mandahl-Friis har i flera år brottats med en svår ätstörningsproblematik. Men de tre senaste åren har hon till slut kunnat ta sig ur sin sjukdom och har gått upp från 49 kilo till 88 kilo.

– Jag var så olycklig förut. Men när jag började att gå upp i vikt förstod jag att jag var något mer än bara smal – jag var glad igen. Jag valde livet, säger Julie till Danmarks radio.

Blev kallad "fet sugga"

Men en dag när hon gick på stan ropade en kille "din feta sugga" efter henne. Det fick henne att skriva ett facebookinlägg som nu delats nästan 7 000 gånger.

”Jag vet att när du ser på mig, så ser du en 'fet sugga'. Men när jag ser mig själv ser jag ser en person som har överlevt. Jag älskar min kropp. Min kropp påminner mig om att jag valde livet och inte samhällets glorifiering av underviktiga ideal som verkligen bara gjorde mig mer olycklig” skriver hon i inlägget.

Hon avslutar sedan med att ge en känga till killen som hånade henne.

”Och jag kanske är en "fet sugga". Men jag är också ett fantastiskt och uppmuntrande människa som har valt att vara lycklig, snarare än att vara din typ".

Läs hela inlägget nedan.