Frans sjöng fel och chockade kungen

Melodifestivalvinnaren Frans sjöng lite fel, sedan totalchockade han kungen under kronprinsessans födelsedagsfirande.

Mitt under uppträdandet gick han av scenen och grabbade tag i kungens hand för att göra en riktigt lång hälsning med slag och knytnävar.

– Han gillade det, säger Frans Jeppsson-Wall efteråt.

Inte bara de vuxna var välkomna till festen på Borgholms idrottsplats, precis innan firandet togs en liten guldstol in där Estelle skulle sitta.

Och när hela familjen var samlad, utom de allra minsta, drog festen igång. Schlagerdrottningen Charlotte Perrelli inledde kvällen med att sjunga en födelsedagssång och sedan var det dags för konferencier Kalle Moraeus att hälsa alla välkomna.

– Hans första hit hade han när han var sju år, han har tävlat i Eurovision och i kväll sjunger han för kungafamiljen trots att han inte ens fyllt 18 – Frans Jeppson-Wall, säger han.

”Var väldigt nervös”

Att uppträda för kungen blev lite mycket för Frans och mitt under låten av Timbuktus ”Alla vill till himmelen” blev det fel och han tappar bort sig.

– Jag var väldigt nervös inför just den låten eftersom det var så pass många ord och jag endast haft cirka tre dagar på mig att sätta den, säger han till Aftonbladet efteråt.

– Men låten handlar om glädje och jag försökte så jag tyckte att det gick bra.

Men Frans slutar inte att chocka det svenska folket och inte heller kungafamiljen.

Mitt under låten kliver han av scenen och hälsar på drottningen, sedan grabbar han tag i kungens hand för att släppa den och sedan slå först ett och sedan ett till knytnävsslag mot kungens knytnäve. Och det ser ut som ers majestät ska tappa hakan.

– Jag sprang fram och gratulerade kronprinsessan sen tänkte jag i stunden att jag skulle skaka hand med kungen på rätt sätt, men det blev inte riktigt på rätt sätt, säger han och skrattar.

Vad tyckte kungen?

– Han blev jätteglad, vi skakade hand sen efteråt och förhoppningsvis gillade han det, säger han och påpekar att vi borde fråga kungen vad han tyckte.

Estelle klappade med

Estelle hade på sig sina rosa hörselkåpor och koncentrerade sig på att klappa med medan prins Daniel skrattade åt henne för att hon inte hann med i takten.

När Kalle Moraeus sa: ”Jag skulle vilja åka ut i skogen för att se om jag ser en älg eller räv” på älvdalska så var det ingen förutom prinsessan Sofia som förstod ett ord och övriga familjen tittade på henne med glimten i ögat.

Molly Pettersson Hammar bjöd på en riktig hög ton när hon rev av låten ”Hunger” som hon sjungit i Melodifestivalen.

– Graaaaattiis Viiiictoria, avslutar hon sången med och kronprinsessan klappade för fulla muggar med ett brett leende på läpparna.

Kungen diggade

Lisa Miskovsky fick med låten ”A brand new day” kungen att digga, inte bara med ena foten utan med båda fötterna. Men det var bara en person som fick stående ovationer och det var ingen mindre än kungen själv, hockeykungen.

– Vi har hyllat kungen och nu ska vi hylla kungen. Inte du ers majestät, men han brukar också ha på sig tre kronor – Henrik Lundqvist, säger Kalle Moraeus.

Till och med kungafamiljen ställde sig upp för att hedra hockeyproffset. Estelle satt däremot kvar och slängde ett litet öga mot Henrik Lundqvist dotter, som hon lekt med tidigare i veckan.

– Det känns fantastiskt hedrande när man lägger ner så mycket tid, energi och kraft och sedan får man en sådan här utmärkelse. Det värmer, säger han.

Efter att Charlotte Perrelli dammat av ett schlagermedly sjunger publiken för kronprinsessan som sedan tackade artisterna, besökarna och åkte därifrån.

Är Frans värd en Rockbjörn? Rösta här

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN