Så fick hon revansch efter sexistiska hånen

Foto: Courtney Greatrex / Facebook
Män i en förbipasserande bil skrek sexistiska kommentarer till Courtney – då fick hon nog.
NYHETER

Courtney var på väg till jobbet – då började män skrika sexistiska kommentarer till henne från en företagsbil.

När hon fått nog valde hon att fota fordonet och höra av sig till männens arbetsgivare, skriver Daily Mail.

– Deras chef berättade att en av männen redan fått sparken, säger hon.

Courtney Greatrex, 22, var på väg till jobbet i London vid halv åtta-tiden på onsdagsmorgonen. När hon gick längs gatan hörde hon ett plingljud från en bil.

Hon vände sig om och hörde tre män skrika olika obscena och sexistiska kommentarer i hennes riktning.

– De fortsatte kommentera, så jag sa att det var ofredande. Men de skrattade bara och fortsatte, säger hon till Daily Mail.

"Måste ta ansvar"

När hon fått nog vände hon sig mot bilen och tog en bild – då försökte männen gömma sina ansikten. Men namnet på företaget vars bil de körde syntes tydligt på Courtneys bild.

Hon lade upp bilden på Facebook och har nu varit i kontakt med männens arbetsgivare som meddelat att en av de tre redan fått sparken. Och framtiden för de två andra utreds fortfarande internt.

– Deras chef hanterade det väldigt bra. Företaget måste ta ansvar för en sådan här händelse när det sker i en bil märkt med deras logotyper, säger Courtney.

Får stöd på nätet

Sedan Facebook-publiceringen har hon fått mycket stöd och uppmärksamhet på nätet. Hon berättar för Daily Mail att ingen varit negativ. Alla som kommenterat och hört av sig till henne håller med om att männens beteende är oacceptabelt.

– Företaget sa att de aldrig fått ett sånt här klagomål innan, men det kan vara så att jag är den förste som vågat säga ifrån, säger hon.