Minst 22 skolbarn dödade i flyganfall

1 av 3
NYHETER

Minst 22 barn och sex lärare har dödats i ett flyganfall mot en skola i byn Hass i IS-kontrollerade provinsen Idlib i Syrien på onsdagen, uppger Unicef.

Ryska eller syriska stridsflygplan sägs ligga bakom attacken.

– Detta är en tragedi. Det är en skandal, om det var avsiktligt är det en krigsförbrytelse, säger Unicef-chefen Anthony Lake.

Skolan har attackerats "upprepade gånger", enligt Lake, som uppger att det kan vara den dödligaste attacken mot en skola sedan kriget började för mer än fem år sedan.

Totalt ska sex flyganfall ha riktats mot byn Hass, enligt Syriska människorättsobservatoriet (SOHR), som uppger att det antingen är Ryssland eller Syrien som ligger bakom anfallen, som inleddes vid 11.30, lokal tid.

Siffrorna går isär. Enligt SOHR har minst 35 civila dödats, däribland minst 11 skolbarn.

– Ingången till skolan ska ha träffats medan eleverna var på väg ut för att gå hem efter att skolledningen beslutat att avsluta dagen tidigt på grund av flyganfallen, säger en aktivist på plats i byn.

Syriens regeringsstyrkor och deras ryska allierade har anklagats av människorättsgrupper för att genomföra urskillningslösa attacker mot civila.

– Det är hemskt, fruktansvärt. Jag hoppas att vi inte var inblandade, sade Vitalij Churkin, Rysslands FN-ambassadör, efter attacken mot Hass.

Senare på torsdagen meddelade Ryssland att man inte har något med bombningarna att göra.

TT-Reuters-AFP-Aftonbladet

ARTIKELN HANDLAR OM

Syrien