Sex döda i flygkrasch i Virginia

NYHETER

Ett mindre passagerarplan kraschade under fredagseftermiddagen, lokal tid, in i flera träd när det skulle landa på flygplatsen i staden Fredericksburg i delstaten Virginia, USA. Sex personer dog.

Det var i samband med landingen som problem uppstod och det tvåmotoriga planet med sex passagerare kraschade in i ett träd uppger AP. Chockade vittnen som passerade olycksplatsen med tåg beskrev för AP hur lågor slog upp från planet. Ett ögonvittne berättar att hon såg lågor, rök och flera räddningsfordon på olycksplatsen.

– Det såg så hemskt ut, det sätt som planet hade landat på.

Träffade flera trätoppar

Planet ska i samband med landingen på flygplasten Shannon Airport har kommit till slutet på landningsbanan. Det sa sedan bestämt sig för att lyfta igen och när planet nådde utkanten av flygplatsområdet träffade det flera trätoppar och kraschade.

Planet fattade omedelbart eld och totalförstördes berättar Corinne Geller, presstalesperson på polisen för AP. Samtliga sex passagerare dog. Ingen av dem ska ha varit hemmahörande i Virginia. Polisen och Trafiksäkerhetsverket utreder just nu vad som kan ha orsakat kraschen.