Landskrona

Knarkplanets last: 20 kilo kokain

Av: 

Niklas Svahn

NYHETER

Det var 20 kilo kokain som knarkplanet som landade på Enoch Thulins flygplats i Landskrona hade i lasten.

Det enmotoriga flygplanet har använts i en härva där svenskar smugglat knark från Nederländerna till Sverige.

Det var den 30 mars som det lilla enmotoriga planet landade på Enoch Thulins flygplats i Landskrona med knark i lasten. Då slog en stor polisinsats till och grep tre personer i en planerad aktion. De tre männen, piloten och två passagerare, har häktats. De är misstänkta för grovt narkotikabrott och grov narkotikasmuggling.

”Väldigt ovanligt”

Planet, en Cessna 172, kom från flygplatsen i Drachten i Nederländerna och det är lokaltidningen Leeuwarder Courant som nu rapporterar om vad lasten egentligen innehöll: 20 kilogram kokain.

– Det är ju väldigt ovanligt. Jag tror aldrig vi har upplevt det innan i flygfältets historia att det har skett nåt liknande, sa Tommie Rasmusson, vice flygplatschef på Enoch Thulins flygplats, till Helsingborgs Dagblad i samband med polistillslaget.

Lokal flygklubb

Planet bokades i Småland och tillhör en lokal flygklubb och används för skolning och allmänflygning, skriver HD. På flygplatsen spärrade polisen av en bil, en svart Renault, i samband med tillslaget. Åklagaren Stefan Gradler som lett många narkotikautredningar misstänker att i bilen satt den som skulle ta emot kokainet.

Männen som smugglade knarket är folkbokförda i Stockholm, Nyköping och Jönköping.

ANNONS

Stor REA hos Ellos – få 30% rabatt på dyraste varan! Använd koden "455703" och få rabatten här!

Extern länk från Ellos

Till REAN!

Publisert:

LÄS VIDARE

Bildextra: Tullens galnaste tillslag

ÄMNEN I ARTIKELN

Landskrona

Brott