Försov sig – missade olycksplanet från Dubai

1 av 5 | Foto: En Boeing 737-800 från flygbolaget Fly Dubai, samma flygplansmodell som planet som kraschade.
NYHETER

Elvira Isayeva, 34, skulle ha åkt med planet som kraschade i Ryssland.

Men hon försov sig – och missade transfern till flygplatsen.

– Jag vet inte om jag bara hade tur, om jag har änglavakt eller om det är min mammas böner, säger hon till ryska Life News.

Klockan 01.50, svensk tid, kraschade passagerarplanet från Fly Dubai i ryska Rostov-na-Donu. Alla 62 ombord dog direkt på platsen.

Elvira Isaeva, 34, skulle ha funnits med ombord – men hon försov sig och missade olycksplanet.

– Jag vet inte om jag bara hade tur, om jag hade änglavakt eller om det är min mammas böner. Men jag är helt skräckslagen, säger hon till den ryska tv-kanalen.

”Frågade om jag levde”

Elvira Isaeva var på semester i Förenade Arabemiraten och kvällen innan avresan hade hon varit ute och firat sin kompis födelsedag. Men trött som hon var efter kvällens fest orkade hon inte kliva upp i tid och missade transfern till flygplatsen.

– Jag vet inte hur allt hände... Vi firade min kompis födelsedag och jag försov mig, det är allt. När jag vaknade fick jag ett samtal från Rostov. Någon frågade med darrig röst om jag levde och jag sa ”ja”, sen somnade jag om. När jag vaknade igen såg jag alla nyheter och blev vettskrämd, säger hon.

I intervjun gråter hon, är mycket upprörd och skärrad över det som hänt.

– Det bara blev så här, jag vet inte hur jag ska förklara det, säger hon i inslaget.

Skulle ha varit på planet

Hon skulle alltså ha suttit på flight FZ981 som kraschade natten till lördag. Ombord på planet fanns flera personer som hon kände.

– Jag är ledsen och skrämd över det som hände. Det var flera personer som åkte dit med mig och som jag spenderade tid med, säger hon till tv-kanalen.

Ytterligare en kvinna och hennes son skulle ha rest till Dubai och sedan åkt hem till Ryssland med olycksplanet. Men av någon anledning ångrade de sig i sista stund och ställde in resan, skriver Russia today.

ARTIKELN HANDLAR OM

Dubai

Ryssland