Personbilar i krock efter polisjakt

NYHETER

Vid 21-tiden på måndagskvällen inträffade en bilolycka på länsväg 272 vid korsningen Broby/Ulva Kvarn norr om Uppsala, i samband med en polisjakt på en bilist.

– På raksträckan svänger föraren över i mötande körfält och krockar med ett annat fordon, säger polisens presstalesperson Christer Nordström.

Båda förarna har förts till sjukhus, den misstänkte med allvarliga skador. Polisen rubricerar händelsen som dråpförsök.

– Det var strax efter klockan 21 som polis fick syn på en bil på Bärbyleden. Det konstaterades att den var avställd och man tog då beslut om att köra efter den, säger Christer Nordström, presstalesperson vid Uppsalapolisen.

Men föraren i bilen, en man i 40-årsåldern, ville inte stanna utan körde därifrån i hög hastighet.

– Han gasade då på väg 272 mot Librobäck och vidare mot Ulva och Broby. Där på raksträckan svänger föraren över i mötande körfält och krockar med ett annat fordon, säger Christer Nordström.

– Föraren i den andra bilen skadades. Han var inledningsvis vid medvetande och kontaktbar. Båda förarna färdades ensamma.

Männen har förts till Akademiska sjukhuset i Uppsala. Skadeläget är initialt oklart för mannen som blev påkörd. Den brottsmisstänkte föraren uppgavs först ha några benbrott, men strax efter 23-tiden på måndagskvällen uppger polisen att mannen är allvarligt skadad.

Händelsen rubriceras som dråpförsök.

Tidigt på tisdagsmorgonen kan polisen fortfarande inte säga mer än att den misstänkte har ådragit sig allvarliga skador. Det finns inte heller några nya uppgifter om mannen som blev påkörd.

– Jag vet bara att där var det mindre allvarligt, säger Daniel Ågren vid Uppsalapolisen.

ARTIKELN HANDLAR OM