Konsumentupplysning

Sonens badleksaker läckte batterisyra

Av: 

Marielle Theander Olsson

NYHETER

Elaine Patterson från Linköping badade sin fyraårige son.

Då upptäckte hon att de nya badleksakerna från Toys R Us läckte batterisyra.

Det var i fredags som Elaine Patterson från Linköping skulle bada sin fyraårige son Liam i en liten badbalja. Sonen lekte med sina nya badleksaker som han hade fått i födelsedagspresent veckan innan. Men efter en stund märkte hans mamma att något var fel.

– Jag såg att det rann brunvit sörja som blandades i vattnet så jag tog upp fiskarna och upptäckte att det var batterisyra. Så jag ropade på dottern som fick hjälpa till att tvätta av honom i duschen, säger Elaine Patterson.

Efter badet fick sonen utslag på benen, midjan och rumpan.

”De borde ta det på större allvar”

Badleksakerna som läckte är blinkande fiskar av märket Little Tikes som hade köpts på Toys R Us i Linköping. Elaine kontaktade butiken direkt för att inte andra skulle drabbas, men upplevde att hennes varning inte togs på allvar.

– I fredags när jag ringde för att varna dem sa de ”vad vill du att jag ska göra åt det här då?”. Jag hade inget kvitto, men jag ville inte ha en återbetalning, utan bara varna för att de här leksakerna är en potentiell livsfara, säger Elaine.

På måndagen fick hon kontakt med butikschefen i Linköping som lovade att produkterna ska tas bort från hyllan medan de undersöker saken. Men Elaine är besviken på leksaksbutiken.

– Man vet ju att batterisyra är högst frätande och att barn har känslig hud. Min son har fått utslag och om det är ett mindre barn så vet man inte vad som kan hända. De borde ta det på större allvar, säger hon.

Aftonbladet har sökt butikschefen i Linköping, som hänvisar till Toys R Us huvudkontor.

”Vi är mycket ledsna”

På Toys R Us huvudkontor i Danmark beklagar de det inträffade.

– Vi är mycket ledsna att höra att en leksak som köpts i en av våra butiker kan ha varit orsaken till att ett barn har utslag och vi hoppas att barnet återhämtar sig helt efter olyckan, säger Jon Vastrup, produktsäkerhetsexpert på Toys R Us.

Enligt Toys R Us har de inte hört om någon annan kund som drabbats av problemet och de tror därför att orsaken är ett fabrikationsfel i just de här fiskarna. De menar att säkerheten i alla leksaker testas grundligt och är därför intresserade av att undersöka ifall vatten har kunnat tränga in i badleksaken och förstört batteriet.

– Vi uppmanar kunden att lämna in leksakerna och sina kontaktuppgifter i sin närmaste Toys R Us-butik, så att de kan skicka den till produktsäkerhetsavdelningen på huvudkontoret i Danmark. Där kommer vi att undersöka felet närmare och försäkra oss om att detta inte sker igen i framtiden, säger Jon Vastrup.
– Vi kommer naturligtvis också att informera Little Tikes tillverkare om situationen, så att de är extra uppmärksamma på produkten, fortsätter han.

ANNONS

Missa inte: Den nya muminmuggen "Fiske" finns hos Cervera – köp den nu!

Extern länk från Cervera

Shoppa här!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Konsumentupplysning

Linköping

Toys R Us