90-åring fick cancer – åkte på roadtrip

1 av 7 | Foto: Varken ålder eller sjukdom stoppade Norma, 90, från att följa sina drömmar och resa iväg.
NYHETER

Norma, 90, drabbades av cancer strax efter att hennes make dött. Till läkarnas förvåning tackade hon nej till behandling – och gav sig ut på sitt livs resa.

Två dagar efter att 90-åriga Norma från Michigan i USA förlorade sin make, blev hon själv diagnostiserad med livmodercancer. Men när läkarna gav henne det obehagliga beskedet och frågade om hon ville påbörja en behandling fick de ett förvånande svar från nittioåringen.

– Jag är 90 år, jag reser iväg, sade hon enligt ett Facebookinlägg från familjen.

Norma hade nämligen bestämt sig för att resa runt i USA och besöka alla platser som hon drömt om att se. Hennes närmaste familj stöttade henne i beslutet och ville ta med henne på den roadtrip hon önskade sig.

Har flugit luftballong

När familjen frågade läkaren vad han ansåg om idén svarade han:

”Som läkare ser vi hur cancerbehandlingar fungerar varje dag med intensivvård, vårdhem och hemska biverkningar, och ärligt talat finns det ingen garanti för att hon kommer att överleva den första operationen för att ta bort tumören. Ni gör exakt det jag skulle vilja göra i den här situationen. Ha en fantastisk resa”, skriver Normas familj på Facebooksidan Driving Miss Norma.

Inga planer på att sluta resa

I skrivande stund följer över 90 000 personer Normas äventyr genom USA tillsammans med hennes son och svärdotter, som också är pensionärer. Familjen lämnade Michigan i augusti 2015 och är fortfarande ute på resande fot i sin husbil. Hittills har Norma bland annat hunnit flyga luftballong, besöka rymdcenter, nationalparker och kända sevärdheter som Grand Canyon och Mount Rushmore. Bilderna som familjen publicerar på Facebook visar en leende 90-åring, som trots sin sjukdom inte verkar ha några planer på att sluta resa.

Normas otroliga resa går att följa på Facebooksidan Driving Miss Norma.

ARTIKELN HANDLAR OM

Facebook

USA

Hälsa