Väntade till sista stund med att rösta

NYHETER

Brexit-profilen Boris Johnson fick stressa för att hinna till vallokalen

1 av 4

LONDON. Han väntade till sista stund.

Med bara 23 minuter till godo kom brexit-förespråkarnas största profil Boris Johnson till vallokalen - möjligen för sin sista stund i rampljuset.

– Jag hoppas vi vinner, säger han till Aftonbladet.

Under torsdagen passade brexit-profilen och den förra borgmästaren i London, Boris Johnson, 53, på att besöka Skottland för lite sista minuten-kampanjande i samband med sin dotters examen på St Andrews-universitetet i Edinburgh.

Men tilltaget hade kunnat kosta honom en viktig röst på brexit-sidan – sin egen.

Skanderade bremain-slagord

Inte nog med att han möttes av motstånd under dotterns examen, när ”stanna”-supportrar bland studenterna skanderade bremain-slagord.

Flyget tillbaka till London var dessutom försenat. Och på det skulle han ta sig från flygplatsen, tvärs genom hela stan till sitt hem i stadsdelen Islington, genom den ökända London-trafiken.

Inte förrän lokal tid klockan 21:37, med bara 23 minuter till godo innan vallokalerna stängde i Storbritannien, stressade han till en skola i norra London, två kvarter från sin bostad, för att lämna sin röst.

Tillsammans med sin hustru Marina Wheeler skyndade han på för att hinna och log inte förrän pressfotograferna började bränna av sina blixtar.

Allt annat än segerviss

Från andra sidan gatan hördes burop från en motståndare, men Boris Johnson ignoerade det för att hinna in och avlämna sin röst.

Numera parlamentsledamot för de konservativa har Boris Johnson satsat sin politiska karriär på folkomröstningen EU. Spelbolagen tippar honom som nästa premiärminister om det blir brexit. Men om ”stanna”-sidan vinner kan hans tid i rampljuset helt vara över.

En insikt som troligen också nått Boris själv. Han var allt annat än segerviss efter att ha röstat.

Kommer du att vinna, Boris?

– Jag vet inte. Vet inte. Jag hoppas det, säger han till Aftonbladets reporter när han lämnar vallokalen.