Person höggs med ”svärd” på Hisingen

NYHETER

En man i 30-års åldern blev under natten till lördag attackerad av en okänd gärningsman beväpnad med som misstänks var ett samurajsvärd. Mannen fördes till Sahlgrenska sjukhuset i ambulans. Skadorna ska ha varit lindriga.

Händelsen inträffade vid Wieselgrensplatsen på Hisingen i Göteborg vid 01.30-tiden natten till midsommardagen. Mannen var på väg hem från krogen med en kompis när han hamnade i en diskussion med den misstänkte gärningsmannen som då ska attackerat honom med vad som beskrivs vara ett samurajsvärd enligt polisen.

Detta uppger både den skadade mannen och vittnen på plats.

– Han fick två slag i magen med svärdet. Det ena har blivit en ytlig skada vid sidan av bålen medan det andra trängde in i huden så det började blöda, säger Thomas Fuxborg, polisens presstalesperson i Region Väst.

Okänt skadeläge

Gärningsmannen, som beskrivs vara i 50-60års åldern, sprang från platsen i riktning mot Björlandavägen innan polisen kom fram. Polispatrullen ska ha satt tryckförband på skadan i väntan på ambulans. Den skadade mannen kördes till Sahlgrenska sjukhuset för vård. Senare under lördagen meddelade sjukhusets pressjour att mannen hade fått lindriga skador och lämnat sjukhuset.

Gärningsmannen är fortfarande på fri fot. Händelsen rubriceras som grov misshandel. Enligt polisen ska de båda männen inte ha känt varandra sedan tidigare. .