Mamma och son tog studenten samma dag

NYHETER

”Så roligt sammanträffande”

Det blev ett dubbelt firande för den danska familjen Veesergard. Både mamman Lisbet och sonen Frey tog studenten i onsdags.

– Det här var inte alls planerat, det är bara ett roligt sammanträffande, säger Frey.

Lisbet Vestergaard och hennes son Frey Veesergard tog studenten exakt samma dag, skriver danska Lokalavisen.

– Många tror nog att det är för sent när man är i min ålder. Men jag vill lära mig mer och utvecklas, trots att jag är 52 år gammal, säger hon till Lokalavisen.

Nådde sitt mål i onsdags

Lisbet är sedan tidigare utbildad fotvårdsspecialist och har en egen klinik. Men sedan år 2008 har hon vid sidan om sitt arbete läst kurser vid högskolor och via nätet för att få en examen. Och i onsdags nådde hon sitt mål.

– Jag har alltid varit intresserad av psykologi, och det var egentligen därför som jag började. Men på vägen har jag fått ett stort intresse för naturvetenskap som jag kanske vill läsa vidare i.

Sonens examen betyder mer

Att hennes son tog studenten samma dag, från Sankt Annæ Gymnasium, gör att hon hade något extra att vara glad över. I fredags fick de båda sina diplom och i söndags firade de. 

– Det faktum att Frey tar studenten betyder mycket mer för mig än att jag gör det. Jag tänker mycket på honom och hans framtid, säger Lisbet till Lokalavisen.

”Mamma har varit så duktig”

Frey ser nu stolt tillbaka på både sin egen men också sin mammas prestation och blickar mot en ännu oskriven framtid.

– Det är inte många som kan säga att de tagit examen samma dag som sin mamma. Hon har varit så duktig, jag förstår inte hur hon klarat att jobba heltid vid sidan av samtidigt som hon skött skolan bättre än jag, säger Frey och fortsätter.

– Nu ska jag ta ett sabbatsår och resa till Nya Zeeland bland annat. Jag är inte helt säker på vad jag ska studera efter det men troligtvis något med matematik och fysik som jag är väldigt intresserad av.