Natalie fick brännsår – av ansiktsmasken

NYHETER

Natalie köpte en ansiktsmask som säljs i flera svenska butikskedjor.

Trots att hon gjort ett allergitest innan hon började använda produkten så uppstod brännskadeliknande sår när hon tog av masken.

– Det ser ut som att någon gröpt ur huden på mig.

Det var på onsdagskvällen som Natalie från Malmö bestämde sig för att lägga på en ansiktsmask av peel off-sort. Efter en kvart skulle masken av.

– Det gjorde fruktansvärt ont att dra av den, säger Natalie.

Med lite möda lyckades hon få av masken, men då upptäckte hon att hon blivit röd och fått blåsor i ansiktet. Trots att hon gjort ett allergitest innan hon använde masken, trodde Natalie att hon fått en allergisk reaktion. Hon tog därför en allergitablett innan hon gick och lade sig med en kall handduk över ansiktet.

Raka vägen till akuten

– Jag vaknade efter en halvtimme av den här brinnande känslan i ansiktet, så jag reste mig för att blöta ner handduken igen och då såg jag i spegeln att jag hade fullt med sår i ansiktet, säger Natalie.

– Det ser ut som att någon har gröpt ur huden på mig.

När hon såg hur illa den hade blivit åkte Natalie direkt till akuten.

1 av 5 | Foto: Privat
Natalie köpte masken på Dollarstore.

Enligt läkaren rör det sig inte om någon allergi, eftersom hon i sådana fall borde ha reagerat på andra ställen än i ansiktet. Dessutom borde allergitabletterna ha hjälpt i så fall.

Läkaren tycker i stället att det ser ut som en brännskada, som uppstått på grund av en kemisk reaktion.

Tolv timmar efter att masken satt på har Natalie fortfarande ont av de väl synliga såren.

– När jag rör mig snabbt så bultar det i hela ansiktet. Har jag riktigt otur så får jag ju ärr.

”Brinnande känslan i ansiktet”

Hon är orolig över att få permanenta märken i ansiktet, och har gjort ett uppmärksammat inlägg på Facebook, där hon varnar andra för att använda masken.

– Det är många som skriver att de har varit med om liknande, med den här röda brinnande känslan i ansiktet. Vissa har inte reagerat alls på den, men det är många som har reagerat på den och fått sår i ansiktet. Jag tycker inte att de borde ha den här masken i sitt sortiment.

Natalie köpte ansiktsmasken på Dollarstore, men ett flertal svenska butiks- och nätkedjor har samma produkt i sina sortiment.

Topbrands: Kan inte uttala oss i enskilda fallet

När Aftonbladet söker Topbrands Scandinavia som är återförsäljare av Sence Beauty vill de inte uttala sig i en intervju. Ulrika Bengtsson som är general manager skriver i ett mejl att de inte kan uttala sig i det enskilda fallet, men väljer att ge två skriftliga kommentarer.

”Vi har fått en reklamation på en produkt vi har och vi tar in all information så vi kan göra en riktig reklamation. Vi kan tyvärr inte ge något uttalande förrän vi vet mer”, skriver hon och fortsätter:

”Vi vill få möjlighet att titta på vad som gått fel och återkoppla till konsumenten.”

Är du nyfiken på sminkets historia? 00:46
ARTIKELN HANDLAR OM

Medicin