Karolinska universitetssjukhuset

Karolinskas styrelse avsätts

Av: 

John Granlund

NYHETER

Hela styrelsen för Karolinska universitetssjukhuset byts ut.

Det skriver alliansledarna i Stockholms läns landsting i en debattartikel i DN.

I debattinlägget listas flera skäl till beslutet, bland annat kritiserar man sjukhusets ledning. De fem alliansledarna skriver att sjukhuset ”överanvänt konsulter” för planeringen av Nya Karolinska och att detta är ett ekonomiskt problem som också har lett till att ”medarbetarna inte har varit tillräckligt involverade i hur vården ska bedrivas i det nya sjukhuset”.

I debattinlägget, som är undertecknat av Irene Svenonius (M), Anna Starbrink (L), Ella Bohlin (KD) och Gustav Hemming (C), skriver alliansledarna att en ordentlig ”omstart” behövs och att en ny styrelse ska föreslås på landstingsfullmäktige i maj.

I inlägget medger man vidare att totalkostnaden för Nya Karolinska blivit för hög, samt att landstinget, som kan låna pengar billigare än ett företag, borde självt ha stått för upplåningen.

Ordförande i den nya styrelsen blir Håkan Sörman, tidigare vd på Sveriges kommuner och landsting och vice ordförande blir Eva Fernvall, tidigare ordförande för Vårdförbundet, och nu verksam som kommunikationsdirektör för Apoteket.

Aftonbladet har varit i kontakt med Irene Svenonius pressekreterare som meddelar att man inte kommer att lämna några kommentarer under tisdagen. En presskonferens ska hållas i morgon klockan 11.00, uppger man.

ANNONS EXTERN LÄNK

Nu är det rea hos Cervera: 20-50 % rabatt på utvalda varor!

Cervera

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Karolinska universitetssjukhuset