Upphetsad – av skilsmässohoten

avPer Bjurman

Grova anklagelser mot ex-maken

1 av 3
VILL HA 700 MILJONER Grevinnan Maria Douglas-David är i hetluften efter att hon stämt ex-maken George David på 700 miljoner. Hon är fåordig när hon träffar Aftonbladets Per Bjurman, men i en intervju i tidningen New York Post utmålar hon sin före detta man som en iskall manipulatör.

HARTFORD. Anklagelserna mot ex-maken blir allt grövre.

Han beskrivs som en iskall manipulatör som inte tycker att gifta kvinnor ska vara ensamma ute efter klockan fem.

Men svenska grevinnan Marie Douglas-David menar att hon bara slåss för självklara rättigheter.

– Det enda jag vill är att gamla löften uppfylls, säger hon.

Inledningsvis vill Marie Douglas-David, 36, över huvud taget inte uttala sig när Aftonbladet möter henne utanför domstolen i Hartford. Hon har stämt ex-maken George David på 700 miljoner kronor.

– Inga kommentarer, säger hon.

Men senare gör hon, via sin advokat William Beslow, några korta yttranden.

– Det här har framställts helt fel, heter det.

– Reportrarna har missuppfattat flera siffror, till exempel påståendet om 424 000 kronor i utgifter per vecka. Det rör sig bara om hälften.

Framställs som pervers

– Hela den här processen handlar om att George David utfäst vissa löften och att jag vill se om rätten kan få honom att leva upp till dem.

Grevinnan – som anser att hon lurats att signera det äktenskapsförord som ”bara” ger henne 344 miljoner – är mer talför i en intervju i tidningen New York Post.

George David framställs i den som en perverterad manipulatör som använde hot om skilsmässa som sexuellt förspel.

– Fyra gånger presenterade han skilsmässohandlingar för mig. Varje gång slutade det några timmar senare med att vi hade vildsint sex, säger Marie Douglas-David.

– Han lovade mig barn om jag uppförde mig. Men när jag blev 35 och inte hade fått några kallade han mig ”ett misslyckande”.

De detaljerna nämndes inte när advokat Beslow grillade George David i den trånga rättssalen i Hartford i går.

Vägrade trösta

Däremot fick vi veta mycket annat. Som att han anser att en gift kvinna inte ska vara ute ensam efter klockan fem på eftermiddagen, att han under en period tog anti-depressiv medicin och att paret för fem år sedan övervägde att köpa jättelika egendomen Sandemar utanför Stockholm. Dessutom vägrade han för fem år sedan komma till Stockholm och trösta sin hustru som just fått ett missfall.

Han var rädd för att bli överraskad med skilsmässohandlingar – och ville inte fira jul i Stockholm, där han haft en ”mer än otrevlig” vistelse året innan.

– Jag var inte heller säker på om hon verkligen hade haft ett missfall, sa han – medan ex-hustrun långsamt skakade på huvudet.